Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство максимално против Португалки

Одбојкашице Јединства оствариле су победу у првој утакмици четвртфинала Купа изазивача. Старопазовчанке су вечерас, на домаћем терену, савладале португалски Порто са 3:0, по сетовима 25:18, 25:23 и 27:25.
 
Реванш меч ће се одиграти у арени Драгао у Порту у четвртак, 9. фебруара од 21.00 час по нашем времену. Победа или два освојена сета ће Јединству донети пролазак у полуфинале.
 

Ушао је Порто боље у овај дуел и стекао предност на почетку. Није дуго трајало то вођство, Јединство је изједначило резултат и наставак је био неизвестан. Али на 17:17 су Старопазовчанке направиле седам узастопних поена , а поеном из напада Бранке Тице су и повеле са 1:0. 

 Приказале су сјајну игру одбојкашице Јединства и у другом сету, а при резултату 13:9 за домаћина, екипа Порта је направила серију и изједначила. Уследила је игра поен за поен, али добром одбраном и реализованим контра нападима гостујући тим је стекао минималну предност. Међутим, стала је на сервис линију Исидора Коцкаревић и и тотално пореметила пријем екипи из Португала. Успело је Јединство да се врати резултатски у завршницу сета, а затим кроз успешан напад Тице стиже и до сет лопте. Одмах наредни поен био је бољи на мрежи тим који предводи Јово Цаковић и тиме  дошао на корак до победе. 
 
jedi por2
 
Још неизвеснији био је последњи период. Почетак је као и у првом био на страни Порта, али је домаћи тим још једном успео да преокрене резултат. Није хтела тако лако да се преда противничка екипа која је узвратила истом мером и од средине сета, па све до краја предност је држао португалски тим. Стигао је до две сет лопте, али је и пропустио обе шансе. Велику подршку са трибина имале су Бранка Тица и другарице, која им дала ветар у леђа за саму завршницу. На крају, грешком противница и резултатом 27:25 Јединство је максимално тријумфовало на домаћем терену. 
 
Бранка Тица, примач Јединства, честитала је својој екипи на максималној победи и нада се најбољем у Португалу. 
 
"Ово је велика победа за нас. Можда резултат показује да је утакмица била лака, али то није био случај. У сва три сета смо губили, али јако ми је драго што смо успели да се вратимо и издигнемо се из те ситуације. Морамо што пре да заборавимо на ову победу и да се рестартујемо. Очекује нас реванш утакмица за седам дана и надам се да ће резултат бити позитиван", закључила је Тица.
 

Најефикаснија у Јединству била је Бранка Тица са 19, док се у противничком тиму највише истакла Киара Холт са 22 поена. 

jedi por1

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!