Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велика победа храброг Јединства!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове направиле су велики корак ка финалу Kупа изазивача. Изабранице Јова Цаковића су у првом мечу полуфинала савладале румунски Лугож са 3:2, по сетовима 25:21, 21:25, 17:25, 25:16 и 15:8.

Иако се до четвртог сета чинило да ће искуство гошћи утицати на победу, младост и енергија Јединства су на крају били пресудни!

Храбро је Јединство ушло у овај дуел, против искусне екипе која је, иако у гостима, имала одличну подршку са трибина. Наравно, домаћи навијачи су били на високом нивоу као и увек, што је утицало на игру изабраница Јова Цаковића. Повео је Лугож, за који наступају Силвија Поповић и Тања Грбић на почетку са 9:7,  и Цаковић је одлучио да затражи тајм-аут. Испоставило се врло брзо да је то био сјајан потез стратега Јединства, пошто су Старопазовчанке најпре стигле до изједначења (9:9), а потом и до преокрета (13:12). Нису се на томе зауставиле Исидора Kоцкаревић и другарице, већ су и у даљем току уводног периода наставиле са феноменалном игром. Ушла је домаћа екипа у завршницу са пет поена предности (20:15), да би за тили час то вођство искористила и са 25:21, повела са 1:0.

jed lug1

Дешавања из претходног, само су повећала самопоуздање Јединства у другом сету. Диктирале су финалисткиње Kупа Србије темпо од уводног поена и противнику нису дозволиле да се одмах енергетски врати. Повеле су прво са 9:4, али је екипа Угљеше Шегрта постепено подизала свој ниво игре и до средине сета стигла је до изједначења (14:14). Све до резултата 19:19, играло се поен за поен, након чега су гошће везале четири поена и убрзо стигле и до изједначења - 25:21.

Лугож је у наредном сету од самог старта заиграо веома добро што се и одразило на резултат. Повеле су Румунке најпре са 7:3, па са 16:8 и 21:12, да би са 25:17, дошле до потпуног преокрета.

Да предаја није опција, још једном су феноменалне одбојкашице Јединства доказале у четвртом сету. Знао је Јово Цаковић како да мотивише своје играчице, а оне су његове мисли спровеле у дело. Није се домаћин либио да покаже зубе искусним Румункама, а награда за то је убрзо и дошла. Веома концентрисане и пожртвоване биле су Старопазовчанке од првог до последњег поена и на крилима сјајне публике су са 25:16, избориле тај-брејк.

Напето је било почетком одлучујућег сета, тражили су се челенџи. Блоком Kоцкаревић је Јединство дошло до предности од 6:5, после чега су гости звали тајм-аут. Доминирале су домаће у блоку, па су на промени страна водиле 8:5. Расположена је била Осмајић и брзо је писало 12:7 на семафору. Нису посустајале домаће одбојкашице до краја и забележиле су велику победу.

Јово Цаковић, стратег Јединства, био је презадовољан након велике победе своје екипе.

„Мислим да је ова утакмица оправдала звање полуфиналне. Публика је у хали која је била поприлично испуњена могла да ужива у доброј одбојци, неизвесној утакмици и на крају је могла да се радује. Међутим, ова победа може да значи пуно, али и не мора. Реванш је већ за седам дана. Наравно, лепо је што са оваквом енергијом и победом вечерас излазимо из сале. Сигурно да нам не би било пријатно да смо разочарали публику и остали без тријумфа. По ко зна који пут смо се тргли у четвртом сету и остатак меча смо одиграли у трансу ношени нашом публиком. Честитам мојој екипи, али морамо ово да заборавимо и окренемо се финалу Kупа Србије у недељу“, закључио је Цаковић.

Силвија Поповић, либеро Лугожа и репрезентације Србије, сматра да њена екипа мора да покаже сав свој квалитет у реваншу.

„Младост је вечерас пресудила. Још ништа није готово, јер нам следи и утакмица у Лугожу у којој морамо да покажемо наш квалитет. Овај меч је био квалитетан, али је био и пун успона и падова. Ипак, ми тежимо другој утакмици и надамо се да ћемо изборити финале“, рекла је Силвија.

Тријумф српској екипи донела је Бранка Тица са 33 поена, Исидора Kоцкаревић је уписала 21, а Миња Осмајић 10.

Друга полуфинална утакмица на програму је следеће недеље, 1. марта од 17.30 часова, по нашем времену.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!