Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб и ТЕНТ у шеснаестини финала Купа изазивача!

by Душан Крстић

Одбојкашице Уб и ТЕНТ-а из Обреновца пласирале су се у шеснаестину финала Купа изазивача 2024. године. Убљанке су вечерас, на свом терену поразиле Клагенфурт са максималних 3:0, док је ТЕНТ у Белгији надиграо Шарлоа са 3:2.

Уб – Клагенфурт  3:0 (25:15, 25:21, 25:17)

Још након прошлонедељне утакмице, у којој су изабрнице Маријане Боричић прокоцкале великих 2:0, било је јасно да ће домаћин вечерашњег сусрета од самог старта настојати да пред својим навијачима обезбеди пролаз даље.

Силовито је Уб отворио овај меч, а у прилог томе иде чињеница да је од почетка играо веома агресивно. Повеле су Убљанке најпре са 7:2, а потом и са 11:5 и 17:10, да би на крају првог периода оставиле ривала на свега 15 освојених поена.

Улила су дешавања из уводне деонице додатно самопуздање домаћим одбојкашицама. Иако је други сет био најзахтевнији, пошто је ривал пружио јак отпор, одлично су се у тим тренуцима снлазиле вицешампионке Србије. Све до средине сета гледали смо велику борбу, да би Уб у преломним моментима стигао до три поена предности (19:16), која су му убрзо и те како била довољна да дуплира вођство.

У трећем, а испоставиће се нешто касније и последњем сету, Убљанке су још једном показале да су за класу боље од ривала. Баш као и у претходном, изабранице Маријане Боричић су све време биле концентрисане, а сет су преломиле средином истог, када су повеле са 17:12. До краја је Уб само искористио стечену залиху и остварио је максимални тријумф.

ub tnt1

Најефикаснија у победничком тиму била је Анет Алфонсо Бенитез са 22 поена, а пратиле су је Аница Кутлешић са десет и Симона Петрановић са осам.

Уб би у шеснаестини финала требало да игра против израелског Макабија из Хаифе, а утакмице су предвиђене за 7. и 14. новембар.

 

Шарлроа – ТЕНТ    2:3 (13:25, 31:29, 20:25, 25:17, 11:15)

Након сјајне прошлонедељне игре у првој утакмици и максималне победе, било је јасно да су Обреновчанкама у Белгији потребна два сета за пласман у наредну фазу .

Нису изабранице Игора Жакића часиле часа, већ су од старта биле силно мотивисане и убедљивим освајањем првог сета, оставивиши ривала на само 13 освојених поена, дошле су надомак пласмана међу 32 најбоље екипе. Иако су Белгијанке после велике борбе успеле да поравнају резултат, ТЕНТ је у трећем сету поново био бољи ривал на терену и освајањем истог обезбедио је пролаз даље.

У наставку су обе екипе заиграле растерећено, пошто је учесник шеснаестине финала већ био познат. Ипак, домаћин се није предавао и успео је да утакмицу учини занимљивом, а победника смо добили тек након пет сетова. Међутим, квалитет је на крају био пресудан и Обреновчанке су наставиле са сјајном серијом победа.

ub tnt2

ФОТО: ОК ТЕНТ

Најрасположенија у тиму из Обреновца била је Мина Мијатовић са 20 поена, Милана Рајлић је освојила 12, док су Јована Цветковић и Ана Малешевић меч завршиле са по 11 поена.

ТЕНТ ће се за пласман међу 16 најбољих борити против Спортинга из Лисабона, а утакмице шеснаестине финала на програму су 7. и 14. новембра.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!