Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Анет Алфонсо: У Убу се осећа дух заједништва и сарадње

Кубанка Анет Барбара Алфонсо Бенитес другу сезону заредом облачи дрес екипе Уба са којом је, ове календарске али прошле такмичарске године, подигла трофеј победника Купа Србије. Убљанке су након тога одиграле и финалну серију плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге у којој су поражене од Јединства из Старе Пазове укупним резултатом 3:1 у победама, али Анет свакако може бити задовољна играма које је до сада приказала у нашем првенству.

Двадесетседмогодишња девојка, рођена у Хавани, у Уб је дошла у сезони 2022-23. као појачање на позицији коректора. Протекли шампионат је завршила на 7. месту најбољих поентера лиге, са укупно постигнутих 378 поена. У овој сезони тренутно заузима 12. место на листи најефикаснијих, са убележених 107.

Искористили смо кратку паузу од бројних клупских обавеза, у Банка Поштанска штедионица Суперлиги, али и у полуфиналу Купа Србије и осмини финала Купа изазивача ЦЕВ-а, да мало боље упознамо Анет и сазнамо каква је ситуација у екипи из Уба. 

После девет одиграних кола, Уб заузима 5. позицију на табели, са шест победа и три пораза. Како видиш тренутну ситуацију и колико сте задовољни досадашњим учинком?

”Тренутно радимо на уоченим недостацима из претходних утакмица. У тренажном процесу, и уопште у припреми, трудимо се да постигнемо што већу кохезију унутар екипе. Уз сав рад који се реализује између стручног штаба и играчица, надамо се да ћемо стићи до жељеног учинка. Ипак, упркос томе што смо, признајем, остварили неке незадовољавајуће резултате, морам да кажем да имамо јасан циљ и увек смо фокусиране да стигнемо до повољног исхода за нас. Мислим да ћемо мало-помало расти уз добар рад, а још има много да се игра, тако да има и времена да испунимо све оно што се од нас очекује.”

Ово је твоја друга сезона у Убу. Како си задовољна са клубом, саиграчицама?

”Један од главних разлога што сам одлучила да останем у Убу јесте тај што су сви у клубу, као и моје саиграчице, заиста до сада били предивни према мени. Атмосфера је сјајна у екипи, ради се у једном амбијенту у којем се осећа дух заједништва и сарадње.”

Обавезе су бројне сада, игра се на сваких неколико дана, ипак верујемо да има и простора за краћи предах. Како проводиш слободно време?

”Када имамо слободан дан или неки краћи предах од обавеза, све време проводим са родитељима, који су овде са мном. И наравно, одмарам се.”

AnetAlfonso 1

Анет је пре равно једну деценију, са 17 година, била у саставу кубанске репрезентације за Светски гран при. Први клуб у којем је играла био је кубански Камагвеј, где се задржала пет сезона. Пре него што је потписала за Уб, одиграла је једну сезону за Лесковац 98 и помогла овој екипи да освоји прво место у тадашњој Првој ”Б” лиги и избори се за улазак у јединствену Прву лигу. Наступи за ЖОК Уб сигурно су искорак у каријери за ову играчицу и поставили су је на мапу одбојкашица о којима се све више прича. Иако се све врти око одбојке, ипак смо одлучили да наш разговор окончамо још једним неодбојкашким питањем. 

Да се не бавиш одбојком, шта би радила у животу?

”Да нисам одбојкашица, засигурно бих била ветеринар. Одушевљава ме рад са животињама. Много их волим.”

Реванш меч осмине финала Купа изазивача ЦЕВ-а, између румунског Волунтарија и Уба, одиграће се у среду, 6. децембра, од 16.00 часова по нашем времену у дворани “Унира” у Доброештију, предграђу Букурешта. У првом мечу, у Убу, Румунке су славиле резултатом 3:1. Након тога, у недељу, 10. децембра, Уб дочекује Железничар из Лајковца, у оквиру 10. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге, а у среду, 13. децембра, Убљанке путују у Стару Пазову, на другу утакмицу полуфинала Купа Србије против Јединства.

AnetAlfonso 2

Као што видите, биће још много прилика, и у најскоријој будућности, да гледамо Анет на делу…

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!