Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

ИНТЕРВЈУ: Малина Терел - Звезда водиља историјског успеха ТЕНТ-а!

by Душан Крстић

ТЕНТ је синоћ у Обреновцу приредио вече које ће се дуго памтити – вече када је један клуб исписао ново поглавље у својој историји. Навијачи су у еуфорији и са поносом пратили сваки поен, а након освајања другог сета, који је осигурао пролазак у групну фазу Лиге шампиона, победнички дух се још више распламсао. Али, тријумф није био само резултат једне утакмице, већ плод дуге и исцрпне борбе и лавовског залагања сваке одбојкашице на терену. И док су се рефлектори фокусирали на њих, једно име је посебно заблистало - Малина Терел. Америчка интернационалка је својом харизмом и неспорним талентом освојила симпатије публике и доминирала тереном, водећи свој тим до историјског успеха.

Била је Терел синоћ ударна игла обреновачке екипе, пошто се у историјској победи истакла са 16 освојених поена, а након утакмице окитила се и наградом намењеној најкориснијем појединцу синоћњег дуела. Сам пласман у елиту, али и индивидуално признање, били су одличан повод да по завршетку утакмице поразговарамо са тридесетдвогодишњом одбојкашицом и боље је упознамо. Малина нам је пре свега открила како је она доживела успех и шта је било кључно у синоћњем пласману у групну фазу Лиге шампиона.

„Било је важно да се фокусирамо на ову утакмицу, јер је лако имати тај став да су ти потребна само два сета, или да већ побеђујеш. Ако тако приступиш, то је веома опасан начин размишљања. Чињеница је да смо ушли у меч знајући да морамо дати све од себе и да га завршимо што је пре могуће. Мислим да смо урадили посао као што смо и очекивали”, истакла је Малина.

Другу сезону заредом, Терел са великим успехом наступа у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Као што је познато, прошле године је бранила боје лајковачког Железничара, док је од ове сезоне постала чланица обреновачког ТЕНТ-а. Свакако да је за већину страних играча једна од најтежих препрека адаптација на нова такмичења. Ипак, према речима Американке, она није имала превише проблема у том процесу.

„Ово је моја једанаеста година професионалног играња. Искрена да будем, нисам знала пуно о српској лиги до пре неколико година. Тренирала сам неколико пута током лета са Партизаном, али нисам знала колико је лига јака. Ово је такмичење где можеш наћи много сјајних младих талената, али то не значи да је оно лако за играње. Осећам изазов, али и даље мислим да могу да напредујем у лиги у којој је ниво висок, што је одлично”, образложила је одбојкашица ТЕНТ-а.

tent.ast2

Током своје професионалне каријере, Малина се сусретала са различитим изазовима. Свакако је један од њих и позиција на којој игра. Само прошле сезоне, Терел је у Железничару играла на позицији примача сервиса, док се ове налази у улози првог коректора екипе. Међутим, опробала се девојка родом из Калифорније и на другим позицијама, мање типичним њеној садашњој.

„Примач сервиса, коректор, чак сам била и блокер до своје 22. године. Искрено, нисам била срећна том одлуком тренера, али сам сада захвална, пошто ми је то омогућило да будем свестрана на мрежи и атлетски спремна, што представља особине којима бих описала себе. Дошла сам до момента у каријери у којем се више не дефинишем као примач или коректор. Ја сам само одбојкашица и то је то”, рекла је поносно Американка.

Када играте на позицији главног нападача у клубу попут ТЕНТ-а, све очи одбојкашке јавности упрте су у вас, јер су очекивања увек висока. Свесна је тога и Терел, иако истиче да је промена средине за њу била императив.

„Носим се са притиском веома добро у последњих скоро једанаест година. Одрастала сам и ишла у мале школе и факултете, и била сам гладна да се преселим у већа места где сам била странкиња. Лако се прилагођавам, тако да ми то не смета превише. Волим да упознајем нове културе и истражујем нове земље”, објаснила је одбојкашица из Калифорније.

А када смо обрадили све одбојкашке теме, дошао је тренутак да са Малином поведемо и неформални разговор. Шалу на страну, сазнали смо које јој је омиљено јело и најдраже место у Србији, као и који су то тренуци које ће памтити целог живота.

„Обожавам сарму! Она је дефинитивно моје омиљено јело овде. Наравно, сва остала храна је сјајна, као што су ћевапи, гибаница, све је сјајно. И печење, извињавам се. Сарма и печење, то су ми два фаворита. Омиљено место? Волим Тару. Имам пријатеље Терезу и Бориса Шимурину. Они су ми блиски и у последњих седам година проводим тамо време са њима. Што се тиче омиљеног момента у Србији, имам два најдража. Упознавање мог вереника и освајање Суперкупа. То су ми најдражи тренуци, јер досад никада нисам освојила злато у дворани, као професионална одбојкашица. То је био огроман тренутак за мене”, истакла је Американка са осмехом на лицу.

За сам крај, покушали смо да сазнамо која од саиграчица је коректору ТЕНТ-а најдража, али је она дала искрен одговор.

„Волим све девојке. Дочекале су ме раширених руку. Осећам се као старија сестра, али ме и подмлађују. Имам 32 године, а оне су у раним двадесетим и одржавају ме младом, што је забавно. Сјајна су група и немам фаворита, јер их волим све“, закључила је Малина Терел.

terel4

Са сигурношћу можемо рећи да ће Малина Терел, својим богатим искуством и непоколебљивим ентузијазмом, наставити да инспирише младе одбојкашице које корачају њеним стопама. Њена енергија на терену и харизма ван њега гарантују да ће она бити кључни стуб у историјском путу ТЕНТ-а, како у елитном европском такмичењу, тако и у борбама на домаћој сцени. Малина је више од играчице – она је симбол снаге и посвећености, која је способна да води свој тим ка новим успесима и остави трајан печат у српској одбојци.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара