Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Мухамед Садеги Партизанов „Принц од Персије“

by Душан Крстић

Сваке године, спорт доноси нове приче које нас неретко подсете на древне митове и њихове хероје, који из различитих земаља долазе да покоре нове територије. Ове сезоне, црно-бели свет Партизана дочекао је свог „Принца од Персије“ — Мухамеда Садегија, одбојкаша из Ирана, који је својим доласком у Београд започео нову авантуру.

Као и легендарни Принц из чувене видео игре, Мухамед се нашао пред великим изазовима. Непознато окружење, нови саиграчи и одбојкашка јавност у Србији, која тек треба да упозна његове праве способности. Иако је одиграо тек неколико утакмица, на терену се осећа почетак нечег већег, баш као што је Принц од Персије полако откривао своју судбину на путу пуном изазова. Већ сада, у дресу Партизана, Садеги делује као херој у настајању - играч чији ће потези тек исписати причу у срцима навијача.

Како свака авантура захтева време, тако и Мухамед Садеги полако упознаје своју нову стварност у Суперлиги. Ипак, чини се да корак по корак открива разлике између одбојкашке сцене у Србији и оне у његовој домовини. Упркос тим променама, његов прелазак у Партизан изгледа као прави потез, јер се осећа све спремнијим за нове изазове.

„Пре свега, желео бих да поздравим све читаоце портала и љубитеље одбојке у Србији. Играо сам у Ирану око десет година, у лиги која је веома тешка, али и другачија у односу на Србију. Тамо има много љутих навијача и дистанцирања. Засад, лакше ми је, како психички, тако и физички, да играм у Србији, јер овде није иста атмосфера као у Ирану“, рекао је нови примач Партизана.

Прелазак у нови клуб, посебно у иностранство, увек носи са собом изазове, али и узбуђење због нових могућности. Тако је било и са Садегијем. Његов долазак у Партизан није био спонтана одлука, већ промишљен корак ка напретку у каријери. Напуштање Ирана и одлазак у Европу представљао је велики искорак, који је пажљиво планирао.

„Напуштање иранске лиге и долазак у Европу били су моји лични избори и прво сам о томе разговарао са менаџером. После неколико различитих понуда, коначна одлука је била прелазак у Партизан, и веома сам срећан због тога. Надам се да ћу овде имати веома добро искуство“, истакао је Мухамед.

Укључивање у нови тим увек носи одређену дозу неизвесности. Ипак, досадашње искуство у иранској лиги добро је припремило Мухамеда за изазове који га чекају у Србији. Са уверењем у своје способности и свешћу о разликама у атмосфери, Садеги сматра да ће се брзо адаптирати.

„Као што сам већ рекао, дошао сам у Србију из далеко теже лиге, бар када је у питању атмосфера. Сматрам да ми адаптација неће представљати проблем, а надам се да нећу имати потешкоћа ни на самом терену“, додао је Иранац.

Амбиције у спорту покрећу сваког играча, а Мухамед Садеги није изузетак. Од тренутка када је стигао у Партизан, његове амбиције су јасне — не само да буде део тима који ће се борити за врх, већ и да помогне у остваривању највиших циљева. Са одлучним ставом и вером у тим, Садеги размишља о борби за титулу од првог дана.

„Примарни циљ клуба је да регуларни део сезоне завршимо међу прве четири екипе на табели. Иако смо сигурни да можемо то остварити, од када сам дошао размишљам о освајању шампионата. Надам се да можемо ићи до самог краја и бити конкурентни у борби за титулу“, истиче Садеги.

Иако је тек започео своју европску каријеру, Мухамед Садеги већ размишља о будућности. Његови утисци су позитивни, а амбиције за наредне године везане су за успех који жели да постигне у Европи. Са јасном визијом и великим очекивањима, он оставља утисак играча који је спреман на дугорочан успех, можда чак и у Партизану.

„Ако се оствари оно што имам на уму, дефинитивно ћу остати у Европи још много година“, закључио је Мухамед Садеги.

Партизанов „Принц од Персије“ дошао је у Европу као да је искорачио из митова и легенди свог древног Ирана. Као што је Принц пролазио кроз препреке и изазове да би освојио нове светове, тако и Садеги започиње своју нову одбојкашку авантуру у Београду. Са собом носи богату традицију иранског спорта, снагу и дисциплину. У црно-белом дресу, он гради своју причу корак по корак, са једним циљем — да осваја нове висине на европској сцени.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба