Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Бранка Тица, тихи борац

Сребрна одбојкашица са јуниорског Светског првенства и једна од најперспективнијих играчица у нашој земљи, Бранка Тица, бележи сјајне партије у дресу Јединства из Старе Пазове. У каквој се форми налази ова млада играчица сведочи податак да је тренутно најефикаснији поентер у првенству. Поводом сјајног почетка сезоне, Бранка је у пријатном разговору за наш портал открила како изгледају тренинзи у екипи Јединства, који је њен највећи квалитет, како проводи слободно време и још понешто.

Сви причају о Бранки Тици након четири одиграна кола у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Како би ти описала себе, да те људи мало боље упознају?

  •  - Сматрам да сам вредна. Истрајан рад је нешто што ме одваја од других играча. Важно ми је да ме не разликују од других играча по висни, него по техници. Такође, мислим и да сам веома упорна.

Убедљиво си најбољи поентер лиге, одлично држиш пријем и играш из утакмице у утакмицу све боље. Како успеваш да одржиш мирноћу и савладаш притисак који је сигурно све присутнији?

  •  - Мислим да је то све последица рада. На тај начин се стиче сигурност. Што се више тренира и што се више ради, тако се стиче сигурност, која помаже да се савлада притисак и игра опуштеније.
  • tica1
  • Познато је да тренер Цаковић инсистира на систему и дисциплини, ти се одлично уклапаш у тај начин рада. Како изгледају тренинзи у екипи Јединства?

    •  - Тренинзи су напорни и стварно се пуно тренира, чак и два пута дневно. Тачно је да је акценат на систему и дисциплини, али бих поред тога додала да радимо и на сервису, пријему и одбрани. Мислим да је то оно што нас краси ове сезони и по томе се разликујемо од осталих екипа.

     

  • Летос си освојила сребро на Светском првенству са јуниорском репрезентацијом, била си један од најбољих поентера екипе, а тренер Васовић је, како је такмичење одмицало, имао све више поверења у тебе. Колико ти је значило то искуство?

    •  - Искуство које сам стекла на Светском првенству ми је много значило. Упознали смо одбојкашице из других држава и имали смо прилику да се дружимо са њима. Такође, такмичење нам је помогло да видимо на ком смо ниво у односу на остале државе, али и на друге играчице. Задовољна сам резултатом на Светском првенству, али сигурно да остаје жал за златном медаљом. Ипак, то је свакако велики успех за нашу генерацију и поносна сам што сам била део те екипе.
  • tica2
  • Пре Јединства, играла си за Омладинац из Нових Бановаца, који је познат по раду са млађим категоријама. Како ти је било тамо?

    •  - У Омладинац сам дошла када сам завршила основну школу. Метод рада у том клубу је такав да се играчице кале да касније заиграју у Суперлиги. Тамо је више акценат на техници и да играч добије искуство и сигурност, кроз играње у млађим категоријама.

     

  • Ако би морала да издвојиш највећи твој квалитет, шта би то било?

    •  - Сигурно да је мог највећи квалитет игра у нападу. Поред тога, ја сам леворука и сматрам да ме то издваја од других играчица.

tica

Тек си напунила 18 година, отвара ти се перспектива за лепу каријеру, шта би желела да унапредиш код себе, на чему мислиш да би још требало да порадиш како би била још боља?

  • Мислим да би требало да порадим на пријему сервиса. То је сигурно елемент који треба да усавршим како бих стекла одређену сигурност.

За крај, шта радиш када не играш одбојку?

  • Када немам спортске обавезе, углавном идем у школу (смех). Волим да гледам филмове и серије и, наравно, да проводим време са мојим пријатељима.

На крају овог пријатног разговора, Бранки смо пожелели срећу у наставку првенства, уверени да ћемо ускоро поново попричати и коментарисати њене сјајне наступе.

BrankaTica02

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!