Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Дарко Закоч: Победа је дошла у правом тренутку

Лош почетак сезоне и четири пораза у Суперлиги заковали су Партизан за последње место на табели. Морало је нешто да се промени, како би екипа почела да пружа боље резултате. Цех је платио Данило Стокућа, доскорашњи шеф стручног штаба, а на његово место дошао је Дарко Закоч, један од наших најтрофејнијих тренера и некадашњи селектор женске репрезентације СР Југославије.

После седам успешних сезона у Румунији, Закоч се вратио да помогне Партизану, који је већ имао прилике да тренира. Ова промена већ је донела резултат, с обзиром да је клуб из Београда остварио прву победу у Суперлиги протеклог викенда.

У разговору са Дарком Закочем, сазнали смо која су његова очекивања као тренера у овој сезони и који је главни квалитет ове екипе Партизана. Такође, Закоч се присетио периода када је био на челу репрезентације СР Југославије.

Партизан је синоћ савладао Срем и тако забележио своју прву победу у сезони. Дарко нам је открио каква је атмосфера у екипи после првог тријумфа.

„Сигурно да је била тешка ситуација, или боље рећи психолошка криза због слабих резултата. Прва победа је прави лек и дошла је у правом тренутку. Честитам девојкама на победи и борбености“ – истакао је Закоч.

par srem5

Иако је Партизан последњи на табели, још увек има шансе да се бори за оба трофеја у сезони. Питали смо искусног тренера која су његова очекивања у наставку ове сезоне.

„Рано је о томе причати. Ја нећу да се бавим флоскулама да сам наследио екипу и да сам направио неки јаз. Готово осам година нисам био тренер у нашем првенству. Ми ћемо ићи корак по корак и трудићемо се да што боље играмо, а онда ће вероватно, и резултати доћи“ – објаснио је Дарко.

Свака екипа поседује различите квалитете, који је издвајају од других. Закоч нам је открио шта можемо да очекујемо од игре Партизана у наредном периоду.

„Потрудићемо се да то у првом реду буде борбеност и дисциплина у игри. Рано је да доносим неке закључке на основу два тренинга које сам одрадио са екипом. Трудићемо се да из дана у дан исправљамо и усавршавамо неке ствари и да дођемо до неког модела који ће нам гарантовати организовану игру“ – рекао је искусни стручњак.

par srem4

Већ за два дана Партизан гостује Железничару у реванш мечу четвртфинала Купа Србије. Иако је тим из Београда поражен са 3:2 у првом мечу, Дарко каже да се његова екипа неће предати пре почетка утакмице.

„Ми у утакмицу са Железничаром нећемо ући са белом заставом. Сигурно да су по саставу и квалитету они фаворити, али ми идемо да се надигравамо и видећемо како ће се то завршити“ – каже нови тренер Партизана.

Закоч је пет година био на челу тима са националним грбом. У разговору за наш портал, присетио се периода проведеног у репрезентацији.

Сећања су увек лепа. Ипак, у том тренутку се није толико апострофирала женска одбојка. Било је ту неких ствари које су нас ометале, као и санкција у то време. Мислим да једна квалитетна генерација и основа свега што је било касније, није имала прилику да се докаже. Хвала Богу, доласком Зорана Терзића и системским радом се стигло до овога што данас имамо“ – закључио је Дарко Закоч.

(фотографија: Instagram @okpartizanbg)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!