Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Жељко Булатовић: Мојa главна амбиција је борба за титулу

Као што је одбојкашкој јавности већ познато, Раднички из Крагујевца се почетком прошле недеље растао са тренером Драганом Кобиљским. Управа клуба из Крагујевца на место новог шефа стручног штаба доводи искусног Жељка Булатовића, који се после готово деценије проведене у иностранству враћа у Србију. Наш портал је одмах позвао новог тренера Крагујевчана који, како смо сазнали, данас преузима екипу. Познати стручњак је издвојио време и дао прилику нашим читаоцима да га се подсете и још више упознају са његовим радом.

Како је то обично случај у спорту, веома је тешко за једног тренера, био он искусан или не, да седне на "ужарену клупу" екипе од које се много очекује, као што је то случај са Радничким из Крагујевца. Ипак, то је део тренерског посла и због тога смо питали Жељка каква су његова очекивања у наставку сезоне.

-      Раднички је саставио добар тим. Стицајем околности, изгубио је неке утакмице са 3:2, али и даље има шансу да се бори за врх табеле. То су моје амбиције, јер они могу да буду шести и без тренера.

Дуго нисмо имали прилику да гледамо овако изједначену и неизвесну Суперлигу. Велики број клубова је конкурентан у борби за титулу. Искусни стратег нам је открио да ли је испратио дешавања у досадашњем тогу првенства.

-      Да будем искрен, гледао сам само пар утакмица, али сам испратио резултате. Заиста, одавно није било шест клубова који се равноправно боре за врх табеле. Некада су то била три, евентуално четири клуба, тако да је то сигурно један велики плус за мушку одбојку. Пуно је у лиги искусних играча који су се вратили из иностранства, као и квалитетних странаца. Квалитет лиге је све уочљивији из кола у коло.

После готово десет година у иностранству и рада у женској одбојци, Булатовић се враћа у своју домовину и биће поново на кормилу мушког тима. Доскорашњи тренер Динама из Москве објаснио нам је колико се по његовом мишљењу разликује рад у ове две селекције.

-      Сигурно да рад у женској и рад у мушкој одбојци има својих особености, мада мање него што сам и ја мислио. Нешто је лакше у женској одбојци када је тактика у питању, али у принципу када је реч о интензитету, верујте ми да жене издржавају исто колико и мушкарци. Мени је свеједно у којој селекцији радим, важно је само да екипа буде компетитивна.

bulatovic1

Нови шеф стручног штаба Радничког за једног од помоћника имаће некада талентованог репрезентативца Србије, Алексу Брђовића. Како смо разумели из Жељкових речи, изгледа да је сарадња између двојице Краљевчана пун погодак.

-      Поред Алексе Брђовића, помоћник ће ми бити и Немања Опачић. Мислим да је Раднички са Алексом разговарао и пре него што сам ја био у причи. Ипак је он тамо и кренуо са одбојком, без обзира што је Краљевчанин. Жао ми је што дуже није играо, јер је био велики потенцијал, али ми је са друге стране драго што је остао у одбојци, засад на месту помоћника, а касније, зашто да не, и првог тренера.

Познато је да је повратник у Суперлигу у каријери имао прилику да буде десна рука тренерима као што су Игор Колаковић и Зоран Терзић. Булатовић нам се поверио колико му је значио рад са врсним колегама.

-      Сигурно да много значи. Ја сам се трудио да много тога од њих научим. Наравно, не само од њих, него и од Зорана Гајића када је био селектор репрезентације. Са Игором сам радио шест, а са Терзом осам година, и то ми је много помогло, без икакве дилеме. 

Пре него што је отишао у иностранство, Жељко је са великим успехом водио мушку екипу Црвене звезде. Истакнути тренер нам је на крају разговора открио како ће се осећати када се буде нашао наспрам екипе коју је водио са великим успехом.

-      За мене је период проведен у Црвеној звезди незабораван и било ми је прелепо. Одлична сарадња са људима који су водили клуб, као и са играчима. Било је ту и трофеја и стварно ме за то време везују најлепше успомене. Ипак, нећу су се наћи први пут у таквој ситуацији. Већ сам као тренер Партизана играо у Краљеву против Рибнице и обрнуто. То је све део овог посла и сигурно ћемо пробати да победимо.

На крају смо Жељку пожелели срећу у новој авантури, у нади да ћемо ускоро имати повод да поново разговарамо.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!