Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Мајсторовић: "Видно је лига ове сезоне квалитетна и уједначена"

Невен Мајсторовић, искусни репрезентативац Србије, након шест година проведених у иностранству вратио се у домовину, а екипа Радничког из Крагујевца је добила велико појачање на позицији либера.

Колико је Невен Мајсторовић дуго у професионалним водама, говори чињеница да је своје прве одбојкашке кораке начинио 1997. године, а први пут је заиграо у иностраној екипи 2015. године, у Пољској. Разговарали смо о томе како је било у домаћој лиги пре него што је отишао, а како је сад.

„Могу рећи да је сада све доста другачије. И од државе Србије одбојка је сада препозната као национални спорт, имајући у виду на резултате које како мушка, тако и женска репрезентација остварују у последње време. Када сам ја одлазио из Србије, лига је почела да се осипа, с обзиром да није било толико финансијских средстава и углавном је циљ играча био да се кроз домаће првенство што пре дочепају иностранства. Сад имамо пет-шест клубова који финансијски доста добро стоје, који могу да задрже играче на дужи временски период, да доведу неке стране одбојкаше и тиме обезбеде заиста један висок квалитет. Видно је лига ове сезоне квалитетна и уједначена“, рекао је Мајсторовић.

За свој садашњи клуб има саме речи хвале. Захваљујући доброј организацији клуба, град Крагујевац је, по његовом мишљењу, данас одбојкашки град.

„Амбициозна и млада управа клуба решила је да оформи једну екипу која ће сигурно како ове тако и наредних година бити један од озбиљнијих кандидата за трофеје. Позвали су ме, ја сам препознао ту њихову добру вољу и једну здраву причу и решио да ове године будем део Радничког из Крагујевца.“

neven2

„Велики је то раскорак између мојих жеља и реалних могућности“

 

На почетку каријере, Невен је покривао позицију примача сервиса. Међутим, уследио је позив у репрезентацију, где му је позиција, а самим тим и  будућност била дефинисана у неком другом смеру.

„Захваљујући бившем селектору, Игору Колаковићу, који је препознао моје примачке квалитете и имао храбрости да ме са места примача из клуба позове у репрезентацију на место либера, моја каријера је била одређена“, присећа се Невен.

Са репрезентацијом, Мајсторовић је освојио титулу Европског првака (2019), уз једну бронзу (2017) на првенству Старог континента, као и злато и сребро у Светској лиги (2016, 2015). Највећи жал и неостварени сан јесте планетарно такмичење, Олимпијске игре. Одбојкаши Србије заустављени су у квалификацијама и као актуелни Европски шампион тада, остали су без карте за Јапан.

„То је некако и највећа рана ове генерације. Ето, нисмо успели да се нађемо на последња два олимпијска турнира. У међувремену смо итекако имали успеха у освајању медаља. Имали смо изузетне резултате вредне пажње. Међутим, срећа није била на нашој страни током квалификација. Повреде неких играча и лоша форма екипе нас је коштала пласмана. Заиста је суров систем, с обзиром да на једном олимпијском турниру има места свега за четири или пет европских репрезентација“, каже Мајсторовић.

neven3

Наш најбољи либеро сматра да се приближава време када треба да размишља шта ће радити након завршетка своје играчке каријере. У будућности, Невен себе види на тренерској клупи.

„Желим по завршетку своје играчке каријере да имам 'улазницу', у виду дипломе, у тренерски посао. Сигурно је да сам радио са много добрим тренерима и та познанства и контакте бих искористио да се после још више усавршавам и да се једног дана, ако будем био довољно добар за то, опробам и у тој професији.“

Пре тога, свој завидан професионални пут и играчку каријеру, Невен жели да заврши у српској престоници, где су му и били сами почеци.

„И даље ми је жеља да на крају своје каријере заиграм у Партизану, у клубу који ми је највише помогао, у смислу да сам из њега промовисан у репрезентативца Србије“, закључио је Мајсторовић.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!