Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велики повратак Слађе Ерић у српску одбојку

Одбојкашице Уба вечерас су на домаћем терену изгубиле од Имоко Конељана са 3:0. Екипа коју са клупе предводи нови селектор репрезентације Србије, Данијеле Сантарели, била је непремостива препрека за изабранице Маријане Боричић.

Ипак, и поред пораза, публика у Хали спортова имала је разлога за радовање. После три године, Убљани су имали прилику да на делу поново гледају Слађану Ерић, која се после скоро две године вратила својој највећој љубави – одбојци.

Одмах након утакмице са Конељаном, Слађу смо замолили за повратнички интервју. На почетку нам је открила на чији наговор је одлучила да се врати на терен и како је дошло до те одлуке.

„Дрес Уба сам обукла искључиво захваљујући свом тати, пошто је његова последња жеља била да и даље играм одбојку. Такође, и ја сам исто желела да се вратим, јер сам видела да још увек могу да играм на високом нивоу. Жао ми је што сам дошла неспремна и што због здравственог проблема нисам играла до средине јануара. Можда ме је Весна Читаковић наговорила да поново заиграм одбојку. Због већ поменутог здравственог проблема, сви прелазни рокови су били готови, и остале су само још Србија и Пољска. Тако се испоставило да је најбоље решење било да 'окренем' Маријану и да дођем да им помогнем“ – рекла је Слађана.

eric N

Нова чланица Уба је већи део каријере провела на позицији средњег блокера. Ипак, у Србији је махом била коректор, а и у новом клубу је чека та улога.

„Углавном су ме у Србији сви звали да будем коректор. Претпостављам због Визуре од пре три године, када сам била МВП и када сам освајала по 20, 30 поена. Тренутно сам неспремна да играм на тој позицији. Хвала Маријани што ми верује и што ми  је дозволила да направим толики број грешака вечерас. Чак ми је и Ана Јакшић рекла да се не нервирам и да им значи зато што сам део екипе. Ако ми је само посао да помогнем и да им будем 'кева', мени је довољно“ – истакла је короз смех искусна одбојкашица.

eric2

Када је Слађана већ поменула свој надимак, нисмо могли да пропустимо прилику да је питамо како је дошло до њега. Такође, питали смо је и зашто је саиграчице зову Златан Ибрахимовић.

„Није толико млада моја нова екипа (смех). Ја сам са Љиљом Ранковић играла још давно, а и Љубицу Кецман знам дуго. Зато нека надимак 'кева' остане овим млађим играчицама, које кажу да сам могла да их родим. Са друге стране, надимак 'Златан Ибрахимовић' сам добила зато што је за мене мерило терен, а не године. О вечерашњем издању нећу ништа причати. Биће још утакмица, ово је тек почетак“ – закључила је популарна „кева“.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!