Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва и Прва ”Б” лига

Гршић: Имамо право да претендујемо на титулу

Крајем децембра прошле године, Црвена звезда се одлучила на велику промену. Дотадашњег тренера Александра Владисављева, заменило је одбојкашкој јавности добро познато лице – Милан Гршић.

Млади стручњак, који је три пуне сезоне са великим успехом водио ТЕНТ, са којим је и освојио шампионску титулу 2020. године, већ је имао прилике да ради у садашњем клубу кроз млађе селекције. Такође, Гршић је једно време био и у стручном штабу бившег селектора Зорана Терзића на клупи репрезентације Србије.

Милан је од доласка већ имао прилике да води нову екипу. У прве три утакмице са црвено-белим одбојкашицама забележио је две победе и један минималан пораз у јучерашњем дербију са Убом. Одмах после синоћне утакмице, Милан је радо пристао да са читаоцима нашег портала подели прве утиске по доласку на клупу Црвене звезде.

grsic 2

На почетку, занимално нас је како се екипа адаптирала на његов рад и да ли је имао неких потешкоћа око селекције тима у претходном периоду.

 „За било какву промену, потребна је адаптација. Међутим, познајем доста играчица и у прошлости сам са многима радио што у млађим категоријама, што у сениорским селекцијама. Сматрам да су девојке велики професионалци и да није било потребно пуно времена да се прилагодимо једни на друге. Корона и болест играча нас је поприлично пореметила у претходном периоду. То је свакако један од разлога незадовољавајуће форме тренутно“ – рекао је Гршић.

Након месец и по дана на клупи Црвене звезде, млади стручњак је имао довољно времена да се упозна са свим предностима и манама свог тима. Открио нам је како он тренутно види своју нову екипу.

„Има још простора за напредак, јер екипа још увек није дошла на ниво на којем је била пре паузе. Надамо се да ћемо у наредним недељама имати две лакше утакмице и да ћемо тај период искористити да се подигнемо физички и психички и да се боље уиграмо. Имамо и нове играчице, а неке се враћају после пауза и трудићемо се да у наставку само напредујемо“ – истакао је Милан.

grsic

Све смо ближи плеј-офу, у којем ће се наћи и Црвена звезда. За сам крај овог кратког разговора, питали смо Гршића која су његова, и очекивања његовог тима у завршници сезоне.

„Ми имамо екипу која може доћи до финала и борити се за трофеј. Наравно, не питамо се само ми. По мени су првих пет екипа приближног квалитета и не можемо са сигуношћу да кажемо ко ће бити првак. Свакако, када је реч о нашој екипи, она поседује квалитет и имамо право да претендујемо на највиши пласман на крају сезоне“ – закључио је стратег црвено-белих.

Одбојкашки клуб Раднички у циљу да подмлади екипу за наредну сезону, потписао је уговор са Богданом Станојевићем. Млади техничар је у крагујевачке редове стигао из ВГСК Велико Градиште, где је и почео своју каријеру.

Млади репрезентативац у Радничком

Клубови увелико састављају екипе за следећу сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге, а Раднички из Крагујевца је потписао уговоре са новим-старим играчима. Наиме, у свој матични клуб вратили су се коректор Александар Благојевић, који је претходну сезону играо у иностранству и техничар Никола Петровић, који је након освојеног Купа Србије са Партизаном одлучио да се врати у свој некадашњи клуб.

Петровић и Благојевић поново у Радничком
Иако није прошло довољно времена да би се сумирали сви утисци из претходне, веома занимљиве сезоне, већ сада знамо када ћемо имати прилику да поново гледамо наше клубове у домаћим такмичењима.
Познати датуми почетка нове сезоне