Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Гршић: Имамо право да претендујемо на титулу

Крајем децембра прошле године, Црвена звезда се одлучила на велику промену. Дотадашњег тренера Александра Владисављева, заменило је одбојкашкој јавности добро познато лице – Милан Гршић.

Млади стручњак, који је три пуне сезоне са великим успехом водио ТЕНТ, са којим је и освојио шампионску титулу 2020. године, већ је имао прилике да ради у садашњем клубу кроз млађе селекције. Такође, Гршић је једно време био и у стручном штабу бившег селектора Зорана Терзића на клупи репрезентације Србије.

Милан је од доласка већ имао прилике да води нову екипу. У прве три утакмице са црвено-белим одбојкашицама забележио је две победе и један минималан пораз у јучерашњем дербију са Убом. Одмах после синоћне утакмице, Милан је радо пристао да са читаоцима нашег портала подели прве утиске по доласку на клупу Црвене звезде.

grsic 2

На почетку, занимално нас је како се екипа адаптирала на његов рад и да ли је имао неких потешкоћа око селекције тима у претходном периоду.

 „За било какву промену, потребна је адаптација. Међутим, познајем доста играчица и у прошлости сам са многима радио што у млађим категоријама, што у сениорским селекцијама. Сматрам да су девојке велики професионалци и да није било потребно пуно времена да се прилагодимо једни на друге. Корона и болест играча нас је поприлично пореметила у претходном периоду. То је свакако један од разлога незадовољавајуће форме тренутно“ – рекао је Гршић.

Након месец и по дана на клупи Црвене звезде, млади стручњак је имао довољно времена да се упозна са свим предностима и манама свог тима. Открио нам је како он тренутно види своју нову екипу.

„Има још простора за напредак, јер екипа још увек није дошла на ниво на којем је била пре паузе. Надамо се да ћемо у наредним недељама имати две лакше утакмице и да ћемо тај период искористити да се подигнемо физички и психички и да се боље уиграмо. Имамо и нове играчице, а неке се враћају после пауза и трудићемо се да у наставку само напредујемо“ – истакао је Милан.

grsic

Све смо ближи плеј-офу, у којем ће се наћи и Црвена звезда. За сам крај овог кратког разговора, питали смо Гршића која су његова, и очекивања његовог тима у завршници сезоне.

„Ми имамо екипу која може доћи до финала и борити се за трофеј. Наравно, не питамо се само ми. По мени су првих пет екипа приближног квалитета и не можемо са сигуношћу да кажемо ко ће бити првак. Свакако, када је реч о нашој екипи, она поседује квалитет и имамо право да претендујемо на највиши пласман на крају сезоне“ – закључио је стратег црвено-белих.

Odbojkica prodavnica enter400

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!