Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Вилимановић: Само је освајање титуле успех

Вечарас је на програму четврта утакмица финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге између Војводине НС семе и суботичког Спартака. Улог је велики, пошто „голубови“ траже шансу да серију врате у Суботицу и обезбеде мајсторицу, док „лале“ грабе ка шестој узаступној титули првака Србије. Ова утакмица је била одличан повод да попричамо са Андријом Вилимановићем, капитеном и техничаром новосадске екипе.

На почетку разговора, Вилимановић нам је открио каква су његова, али и очекивања читаве екипе пред утакмицу сезоне.

„Данас нам предстоји једна веома тешка и важна утакмица. Очекујемо неизвесну борбу и са једне и са друге стране мреже. Ипак, надам се да ћемо вечерас ми изаћи као победници и да ћемо на домаћем терену прославити титулу“ – нада се капитен Војводине.

У прошлом мечу, Спартак је након сјајне игре поразио Војводину са максималних 3:0, и на тај начин спасио је прву меч лопту за титулу. Андрија се кратко осврнуо на игру своје, али и противничке екипе у претходној утакмици.

„Морам да похвалим игру момака из Суботице у прошлом мечу. Сматрам да су нас надиграли у сваком сегменту одбојкашке игре. Они су били доста бољи од нас, док смо ми били далеко испод нашег нивоа. Ипак, верујем да ћемо данас одреаговати на начин који се од нас очекује“ – истиче Вилимановић.

vili1

За капитена Војводине, ова сезона била је најтежа у каријери. Иако је имао озбиљну повреду, Вилимановић се вратио пред плеј-оф, и у њему је доказао зашто је баш његов број на дресу подбучен. Такође, он сматра да улазак у финале није успех за његову екипу.

„Ова сезона ми је била најтежа у каријери. Први пут сам имао озбиљнију повреду, коју сам вукао четири, пет месеци. Ја сам се вратио пред плеј-оф, и у њега ушао жељан одбојке и веома мотивисано. За нас улазак у финале није успех. Војводина је пет година заредом првак Србије и она игра да освоји сваки трофеј у сезони. Само је освајање титула успех“ – каже млади техничар.

Војводина ће другу меч лопту за титулу имати пред својим навијачима у малој дворани СПЕНС-а. Вилимановић се нада да ће се публика одазвати у великом броју и да ће подржати њега и његове саиграче у походу на титулу.

„То што имамо шансу да освојимо трофеј пред нашом публиком нам веома значи. У другој утакмици је била пуна хала и заиста је била сјајна атмосфера за игру. Мислим да нам је у неким моментима то дало снаге да изађемо као победници из тог меча. Сигуран сам да нам је та подршка фалила и у Суботици, када су се ломили сетови. Убеђен сам да ће нам публика вечерас бити велики адут. Искористио бих ову прилику да позовем навијаче да дођу у што већем броју и да нас подрже“ – закључио је Вилимановић.

Четврта утакмица финалне серије плеј-офа на програму је данас од 20.00 часова у малој дворани СПЕНС-а. Директан пренос ове утакмице можете пратити на првом програму РТВ-а, као и на трећем каналу Радио-телевизије Србије.

(фотографије: ОК Војводина НС семе) 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!