Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Познати датуми почетка нове сезоне

Иако није прошло довољно времена да би се сумирали сви утисци из претходне, веома занимљиве сезоне, већ сада знамо када ћемо имати прилику да поново гледамо наше клубове у домаћим такмичењима.
 
Одбојкашки савез Србије саопштио је датуме почетка Банка Поштанска штедионица Суперлиге, Прве лиге Србије, као и Купа Србије. 
Термин почетка Суперлиге заказан је за 14. октобар, док ће недељу дана касније кренути такмичење и у Првој лиги (21. октобар). Утакмице осмине финала Купа Србије на програму су нешто раније, 8. и 9. октобра.
 
Војводина НС семе и Партизан Сокербет улазе у нову сезону као освајачи Суперлиге, односно Купа Србије у мушкој конкуренцији. Када је женска конкуренција у питању, Црвена звезда нову сезону дочекује као освајач оба трофеја у претходној.
 
У конкуренцији сениора ће се од наредне сезоне у Суперлиги такмичити и Јединство (Стара Пазова), Карађорђе (Топола) и Нови Сад Манекс, док ће Ниш заиграти у Првој лиги. Код сениорки, Омладинац (Нови Бановци), ЖОК Нови Сад и АС Батајница ће од јесени бити у највишем рангу такмичења, а ЖОК Клек ће се преселити у Прву лигу.
 
Војводина НС семе 2, Шумадија (Аранђеловац), Топличанин (Прокупље), као и Партизан 2 улазе у Прву лигу у конкуренцији мушкараца, док ће код жена од наредне сезоне играти Ваљево, Златибор (Чајетина), Лесковац 98 и Лазаревац.
 

Важно је напоменути да ће се од сезоне 2022/23, по први пут у Суперлиги, такмичити по 12 клубова у обе конкуренције, исто као и у Првој лиги Србије претходних сезона.

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!