Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство у четвртфиналу Купа ЦЕВ!

Јединство из Старе Пазове, првак Србије и победник Банка Поштанска штедионица Суперлиге 2022/2023. наставиће такмичење у Европи у четвртфиналу Купа ЦЕВ 2024, пошто је заузело треће место у А групи Лиге шампиона 2024. Јединство је вечерас у Милузу, у мечу последњег, 6. кола А групе, савладало домаћи Волеј Милуз Алзас са 3:1, по сетовима 22:25, 25:20, 25:15 и 25:22, после 103 минута игре.
 
Јединство ће у четвртфиналу Купа ЦЕВ 2024. (31. јануара и 7. фебруара) играти највероватније против немачког Дрезднера, за који игра Александра Јегдић.
 
Изашло је Јединство у саставу Тамара и Марија Миљевић, Бранка Тица, Уна Вајагић, Милица Медвед и блокерски тандем Драговић-Шућуровић. Миња Осмајић је овог пута остала на клупи, али то није променило ситуацију на терену која је била тотално у корист Јединства. Још једна страница историје актуелног шампиона Банка Поштанска штедионица Суперлиге је исписана. Иако први сет није био на завидном нивоу, није помогло ни 10 освојених поена Тамаре Миљевић, одбојкашице Јединства су пронашле рецепт у наставку утакмице и скроз преокренуле резултат у своју корист. 
 
Одмах на старту повела је домаћа екипа 3:0, па 5:1. Имало је Јединство у наставку неколико добрих блокова, као и пар добрих напада Тамаре Миљевић, али то није било довољно да изједначи резултат. Био је приморан Цаковић да затражи тајм-аут, који није био задовољан највише пријемом сервиса својих играчица. Ухватиле су гошће ритам, сјајно је сервирала Драговић и допринела свом тиму да дође на само поен заостатка. Следећа је Тица уписала ас-сервис и вођство Милуза се скроз истопило (16:16). Ипак, врло брзо је тим из Француске вратио вођство и то одличном игром на мрежи. Покушавало је Јединство да још једном врати сет у егал, био чак и близу да тај циљ оствари, али ипак није попуштао Милуз који је са 25:22 освојио први сет. 
 
 1
 
Много боље су одбојкашице Јединства отвориле други период игре, па је овог пута предност на старту била њиховој страни. Међутим, узвратио је Милуз и прво поравнао, а потом и преокренуо резултат у своју корист. Показале су играчице из Старе Пазове да нису дошле да дигну белу заставицу, па су тако имале конкретан одговор на терену и са 25:20 изједначиле укупан резултат. 
 
Настављена је велика борба и у наредном сету, а тим који предводи Јово Цаковић је са више самопоуздања играо. Блистала је кроз целу утакмицу Тамара Миљевић, а онда су јој се придружиле и њене саиграчице, те се то одразило и на резултат у наставку (18:12). Храбро су гошће играле до самог краја и са 25:15 окончале овај сет и тако стигле на корак од важног тријумфа. 
 
3
 
Грабило је Јединство ка победи, држао вођство у својим рукама, али десио се пад концентрације. Искористиле су то домаће играчице и скроз се вратиле у сет са надом да ће изборити пети одлучујући. Ту исту наду су им играчице Јединства угасиле, одлучно су играле у битним моментима и заслужено дошле до победе, а тако и до четвртфинала у ЦЕВ Купу. -25:22
 
Милица Медвед, капитен Јединства, након победе у Француској рекла је своје прве утиске. 
 
"Остварили смо другу победу у Лиги шампиона. Први сет нам је требало да се уведемо у нашу игру, после тешког пута, али драго ми је што смо успеле да се вратимо и покажемо нашу праву игру. Хвала људима који су дошли да нас подрже, дали су нам невероватан ветар у леђа и срећне смо што смо прошле у четвртфинале Купа ЦЕВ", рекла је Медвед.
 
Јово Цаковић, тренер Јединства, истакао је како се нада да ће његов тим наставити са победама. 
 
"Честитке мојим играчицама и стручном штабу. Надам се да смо исписали опет историју за клуб и за српску одбојку. Волео бих да се не зауставимо овде, већ да наставимо са победама и у Купу ЦЕВ", закључио је Цаковић.
 
Најефикаснија била је Тамара Миљевић са 26, пратила је Бранка Тица са 19, Ива Шућуровић додала је 14 поена, а само поен мање имала је Уна Вајагић. 
 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!