Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Елита све ближе: Звезда максимално до друге рунде квалификација

Одбојкаши Црвене звезде пласирали су се у 2. рунду квалификација за Лигу шампиона. Актуелни шампион Србије је вечерас, на свом терену, забележио још један максимални тријумф против кипарске Омоније – 3:0 (25:22, 25:18, 25:19).

Као што се и очекивало, успела је Звезда да материјализује предност из прошлонедељног дуела и овери пласман у наредну рунду разигравања за најелитније такмичење.

Током већег дела уводног сета обе екипе биле су максимално концентрисане, што је утицало на то да резултат углавном буде изједначен. Пресудни моменат догодио се при резултату 17:17, када су најпре Гмитровић и Омар донели два поена предности, да би црвено-бели потом одличним сервисима Илића стигли до вођства од 21:17. Иако су Кипрани до краја покушавали да ухвате прикључак, Звезда је успела да материјализује стечену залиху и са 25:22 поведе са 1:0.

czv omo1

Већ у другом периоду Звезда је у потпуности преузела иницијативу. Поготово је то био случај од средине ове деонице, када је чета Ивице Јевтића при резултату 16:13 убацила у пету брзину. Везао је у тим моментима домаћин шест поена и стигао надомак пласмана у 2. коло квалификација. Није превише времена прошло, а одбојкаши у црвено-белим дресовима могли су да прослове пролаз даље – 25:18.

Трећи, а уједно и последњи сет, био је ревијалног карактера. Ипак, ни једна ни друга екипа није желела да се опушта, али је на крају поново од пресудног значаја био тимски квалитет српског представника. Тако је Звезда без превише перипетија привела утакмицу крају са 25:19 и без изгубљеног сета наставила свој сан о пласману у елиту.

Поново је Ахмед Омар био ударна игла црвено-белих, пошто је утакмицу окончао са 12 постигнутих поена, а пратили су га Александар Стефановић са 11 и Данило Илић са осам.

Црвена звезда ће у 2. колу квалификација (2. и 9. октобар) играти против победника двомеча Селвер Талин (Естонија) – Орион Дутихем (Холандија).

У првој утакмици одиграној у Естонији, Селвер Талин, за који игра Иван Марковић, победила је Орион Дутихем са 3:0 (25:20, 25:21, 25:21). Реванш ће се одиграти у среду, 25. септембра од 20.00 часова у Холандији.

Први меч 2. рунде одиграће се у Естонији или Холандији, а реванш у Београду.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде, Радничког доо из Крагујевца и Карађорђа из Тополе изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Звезда је, као домаћин, поразила Јагодину, Раднички је елиминисао Ниш у Крагујевцу, док је Карађорђе у Тополи надиграо ВГСК. 

Црвена звезда, Раднички доо и Карађорђе максимално до четвртфинала

Одбојкаши Такова, Младог радника и Партизана Коптех изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Таково је, као домаћин, након преокрета успело да порази лесковачку Дубочицу, Млади радник је у трилеру елиминисао Багдалу у Пожаревцу, док је Партизан Коптех у Београду успео да надигра краљевачку Рибницу.  

Таково, Млади радник и Партизан Коптех у четвртфиналу Купа Србије

Одбојкашице Инђије, Партизана Коптех и Срема пласирале су се вечерас у четвртфинале Купа Србије. Инђија је након три сета надиграла Омладинац у гостима, Партизан  је код куће на исти начин поразио Раднички Бластерс, док је Срем на свом терену лако изашао на крај са Београдом са максималних 3:0.

Инђија, Партизан Коптех и Срем међу осам најбољих

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца и Јединства из Старе Пазове избориле су пласман у четвртфинале Купа Србије. ТЕНТ је вечерас на домаћем терену поразио Лесковац 98 са 3:0, док су Пазовчанке након преокрета надиграле имењакиње из Ужица са 3:1.

ТЕНТ и Јединство из Старе Пазове у четвртфиналу Купа Србије