Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Нова шанса на Бањици: Звезда поклекла у Холандији

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде нису успели да остваре победу у првом мечу друге рунде квалификација за Лигу шампиона. Актуелни шампион Србије је вечерас, у Холандији, изгубила од Орион Дутихема са 3:0, по сетовима 26:24, 25:20 и 25:20.

Иако је доживела максималан пораз, Звезда још увек има велике шансе за пласман у трећу рунду. Поред чињенице да је и вечерас играла поприлично добро, важно је напоменути да се према пропозицијама ЦЕВ-а, за победе од 3:0 и 3:1 добија 3 бода, што значи да је Звезда и даље у игри и имаће шансу да се услед евентуалне победе на ова два начина у златном сету бори за пласман даље. Такође, шампион Србије ће играти на домаћем терену, тако да ће пред својим навијачима имати мотив више да се у уторак, 8. октобра од 19.00 часова пласира даље.

Мало је фалило да Звезда пут Холандије крене без два кључна играча. Наиме, Иван Лукјаненко и Ахмед Омар имали су потешкоће услед добијања визе и до последњег тренутка нису знали да ли ће моћи да помогну својој екипи у овом дуелу. На сву срећу, успели су звездини интернационалци да се са свим потребним папирима нађу на лету за Холандију, али сигурно је да су ове перипетије узеле маха.

Што се саме утакмице тиче, била је Звезда равноправан ривал током сва три сета. Иако је домаћин током прве деонице све време одржавао лепу резултатску залиху, експедиција Ивице Јевтића је при резултату 23:20 везала четири поена и стигла до сет лопте. Нажалост, није имала снаге да тај јуриш и реализује, па је противник убрзо са 26:24 повео са 1:0. У наредна два сета је домаћин средином истих успео да сломи отпор црвено-белих и на крају је могао да прослави велику победу.

Ипак, још увек не одлучујућу.  

Најефикаснији у екипи са Маракане био је Ахмед Омар са 10 поена, а пратили су га Александар Гмитровић и Александар Стефановић са по седам.  

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара