Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Високи напон у Белгији: Наелектрисани ТЕНТ на корак од елите!

by Душан Крстић

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца направиле су огроман корак ка пласману у групну фазу Лиге шампиона. Експедиција Игора Жакића је вечерас, у белгијском Беверену, у првој утакмици последње рунде квалификација за најелитније такмичење, надиграла Астерикс Аво Беверен са 3:1, по сетовима 25:20, 25:20, 23:25 и 25:12.

Недеља из снова за одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца. Тако бисмо најбоље могли да опишемо све оно што су досад постигле вицешампионке Суперлиге, пошто се након освајања Суперкупа налазе у изгледној прилици да Лигу шампиона доведу у Србију. Астерикс је још једном био инспиративан ривал ТЕНТ-у, пошто су баш као и 2020. године девојке из града струје успеле да савладају белгијски тим, али је овог пута улог био много већи. Наравно, још увек није ништа готово, пошто ће ТЕНТ већ наредне среде (9.октобар) од 19.00 часова имати прилику да озваничи пласман у Лигу шампиона.

Ни у једном моменту нису Обреновчанке оклевале и биле су решене да без икаквог респекта уђу у овај дуел. То им је и пошло за руком, пошто су утакмицу отвориле вођством од 10:4. Схватиле су тада Мина Мијатовић и другарице да су у бољој позицији у односу на ривала и брже боље су то искористиле. Иако је Астерикс у самој завршници успео да смањи заостатак на само један поен (20:19), то није спутало гошће у намери да из првог сета изађу као победнице, што су брзо и потврдиле – 25:20.

Резултат из прве деонице улио је додатну дозу самопоуздања Обреновчанкама да и другу отворе на доминантан начин (14:8). Међутим, схватиле су тада домаће одбојкашице да им повољан резултат у својој кући виси о концу, па су серијом од 7:0, поново продисале. Чини се да је баш оваква шок терапија била неопходна ТЕНТ-у, како би повратио агресивност која га је красила током већег дела меча. На семафору је засијало 19:19, када су Обреновчанке одлучиле да крену у нови јуриш и серијом од 6:1 дуплирале су стечено вођство и стигле надомак победе – 25:20.

Ипак, у трећој деоници дошло је до краткорочног пада концентрације гошћи, што је домаћин успео да искористи, али му то није било од превеликог значаја у наставку ове утакмице – 23:25.

Већ у наредној деоници, доживеле су Белгијанке нови струјни удар, онакав какав зна да направи само екипа из града струје. Након уводних 5:1, повеле су енргетичарке са 12:4. и 19:8, да би са убедљивих 25:12 направиле велики посао и значајно се приближиле одабраном друштву.

Мина Мијатовић проглашена је за најкориснију играчицу утакмице, пошто је предводила своју екипу са 20 освојених поена. Огроман допринос великој победи дале су и Малина Терел са 17, Невена Сајић са 13 и Наташа Чикуц са 12 поена.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара