Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Шампион без елите: Црвена звезда у сазвежђу Ориона

by Душан Крстић

Одбојкаши Црвене звезде нису успели да изборе пласман у трећу рунду квалификација за Лигу шампиона. Шампион Србије је вечерас, на свом терену, у другој утакмици 2. рунде квалификација за елитно такмичење, изгубио од холандског Ориона са максималних 3:0, по сетовима 25:20, 25:20 и 25:19.

Позната је она изрека како нада умире последња. Водили су се њоме црвено-бели како пре, тако и током меча, али су на крају морали да пруже руку ривалу који је више заслужио пролазак даље. Ипак, овде Звездина европска одисеја није завршена, пошто ће чета Ивице Јевтића резултат тражити у шеснаестини финала ЦЕВ Купу.

Храбро су црвено-бели ушли у овај дуел, желећи да што пре успоставе доминацију и засутаве ривала који је на крилима прошлонедељног тријумфа дошао у Београд са жељом да обезбеди пролаз даље. И били су на добром путу, пошто су поржтвованом игром читаве екипе повели са 3:1 и 7:5. Ипак, сценарио из Холандије се, како је први сет одмицао, све више оцртавао, јер су Холанђани до средине сета преузели вођство (15:12), што је натерало Јевтића да позове тајм-аут. Иако је на тренеутак Звезда успела да смањи заостатак на само један поен, Холанђани су се убрзо још једном одвојили и са 25:19 повели са 1:0.

Знали су изабраници Ивице Јевтића да им резултат из прве деонице још увек не представља препреку за пласман у наредну фазу кавлификација, па су свим силама ушли у другу деоницу. Коачно се у овом сету пробудио Александар Гмитровић, који је одличним сервисима, али и поенима из напада, капитенски предводио своју екипу до вођства од 10:6. Међутим, Звезду су од тог момента закопале сопствене грешке, што је само дало ветар у леђа Ориону да се поново разигра и преокрене резултат (12:13). Одолевао је шампион Србије у почетку нападима и одржавао растојање од само једног поена за ривалом, али су Холанђани како се сет ближио крају успели да се одвоје и у завршницу уђу са 20:16. Ни улазак Благојевића уместо Илића средином сета није донео побољшање у игри црвено-белих и Орион је убрзо са 25:20 изборио пласман у трећу рунду квалификација.

Суочен с реалношћу, одличио је Ивица Јевтић да у ревијалном, трећем сету, добрим делом пружи прилику играчима од којих се очекује да у годинама испред нас чине окосницу актуелног шампиона Србије. Пружена прилика била је права права прилика за младе одбојкаше да се докажу, а по резултату се да закључити да су одрадили солидан посао. Наравно, ударне игле црвено-белих у виду Гмитровића, Благојевића, Симића и Ристића били су ту да им дају подстрек, што је био само додатни плус за њих. На крају, Орион је средином трећег периода успео да се одвоји и са 25:19 оставрио је максимални тријумф.

Најефикаснији у црвено-белом табору био је Александар Гмитровић са десет поена, Александар Стефановић бројао је до шест, а Стеван Симић зауставио се на пет поена.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара