Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Лига шампиона стиже у Обреновац!

by Душан Крстић

ТЕНТ је у Лиги шампиона! Одбојкашице из Обреновца пласирале су се вечерас у групну фазу елитног такмичења, пошто су пред својом публиком надиграле белгијски Астерикс, у трећој рунди квалификација, са максималних 3:0, по сетовима 25:13, 25:19 и 25:20.

Елита стиже у Обреновац! Сјајне изабранице Игора Жакића исписале су историју, пошто су по први пут омогућиле свом клубу да се надмеће у елитном такмичењу. Све оно што су девојке из града струје вредно градиле, данас је добило потврду. Годинама су одбојкашице махом из Обреновца, али и оне које су одлучиле да се кроз млађе категорије клуба кале за велика дела, сањанле епилог данашње утакмице. Вечерас су ти снови постали јава и то само након два одиграна сета. Прошлонедељна победа у Белгији била је велики корак ка пласману, а вечерас су ”енергетичарке” пред својим навијачима само потврдиле позитиван резултат и доказале да су кројене за велика дела, а то је свакако групна фаза Лиге шампиона. Још када се сагледа чињеница да ћемо у Обреновцу имати прилику да гледамо Тијану Бошковић, Јовану Стевановић, Ханде Баладин и многе друге светске одбојкашке звезде, јасно је да је овај успех Обреновчанки историјских размера.

tent ast1

Што се саме утакмице тиче, у прва два сета је ТЕНТ од првог до последњег поена водио главну реч. Након уводних 5:0, већ је било јасно да екипа Игора Жакића неће часити часа и да ће у прва два сета покушати да се домогне зацртаног циља. Није прошло превише времена, а Обреновчанке су могле да прославе освајање уводне деонице, пошто су ривала оставиле на свега 13 освојених поена. Ни у другом периоду није било превише драме, иако је ривал из Белгије подигао ниво игре. Ипак, није то спутало домаће одбојкашице које су још једном биле маестралне и са 25:19 могле су да прославе пласман у елиту.

У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, одлучио је Жакић да прилику пружи девојкама које имају нешто мању минутажу. Испоставио се овај потез као прави погодак, пошто су на крилима малопређашњег успеха и остале одбојкашице заиграле максимално доминантно и са 25:20 уписале су убедљив тријумф.

tent.ast2

Најефикаснија у победи вредној пласмана у Лигу шампиона била је Малина Терел, која је и проглашена за најкориснију играчицу утакмице са 16 поена, а пратила ју је Невена Сајић са осам, док су по шест поена уписале Наташа Чикуц, Мина Мијатовић и Бојана Поповић.

ТЕНТ ће у групној фази Лиге шампиона 2025. играти у Б групи, против турског Езачибашија из Истанбула, за који играју Тијана Бошковић и Јована Стевановић, француског Лувалуа Париза и немачког Шверина.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара