Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда тријумфом започела поход на групну фазу Лиге шампиона!

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су максималну победу у првој утакмици 1. кола квалификација за ЦЕВ Лигу шампиона. Звезда је вечерас, као домаћин надиграла Полки Кусамо из Финске са 3:0, по сетовима 25:11, 25:19 и 25:12.

Освајачице дупле круне у претходној сезони направиле су први корак ка пласману у групну фазу најелитнијег одбојкашког такмичења.

Звезда је први сет одиграла без грешке, у буквалном смислу те речи. Блистала је екипа Ратка Павличевића на свим пољима, али је у нападу била беспрекорна. Екипа из Финске ни у једном тренутку није могла да парира шампиону Србије, који је без великих проблема са 25:11 стигао до вођства од 1:0.

cz pol1

Полки је на старту другог сета заиграо доста конкретније, али је и Звезда остала на нивоу из претходног периода. После кратког егала, црвено-беле даме су нанизале неколико поена и повеле су са 12:5. Међутим, тим из Финске се није предавао, у наставку је пружио јак отпор и приближио се на само поен заостатка (19:18). То је упалило аларм у домаћој екипи, која се након тајм-аута поново разгоропадила и направила је серију од 6:1, за великих 2:0.

У трећем, а испоставиће се касније и последњем сету, Звезда је поновила игру из првог дела меча и прилично лако је изашла на крај са ривалом. Цела екипа дала је свој допринос, али је већина напада окончано преко капитена Ане Живојиновић. На крају је Црвена звезда са 25:12 стигла до максималне и веома битне победе.

cz pol3

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде, задовољан је игром и победом његове екипе: „Сигурно да је вечерас мотивација била велика и мислим да је жеља донела овај резултат. Евидентно је да смо вечерас играли у даху и нисмо имали много слабих момената. Ипак, видели смо да екипа из Финске може да игра на високом нивоу и сматрам да нису лак противник. Задовољан сам победом, али сигурно да ћемо гледати да што боље припремимо екипу за реванш“, закључио је Павличевић.

Ана Живојиновић, капитен Црвене звезде, каже да она и њене саиграчице нису очекивале овакав резултат: „Честитам целокупном тиму на залагању и енергији коју смо пружиле. Нисмо очекивале овакав резултат, с обзиром да су ово квалификације за Лигу шампиона. Наравно, резултатски се може рећи да је била лака утакмица, али је за нас била веома захтевна и физички и психички. Настављамо даље. Чека нас за викенд првенствена утакмица, а потом и пут за Финску, где се надамо истом резултату“, рекла је Ана.

Најрасположенија играчица на терену била је управо Ана Живојиновић са 14 поена, а пратила ју је Јелена Стојић са 12.

Црвена звезда ће реванш у Финској одиграти у граду Рованијеми у уторак, 25. октобра, од 17.00 часова, по нашем времену.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!