Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Црвена звезда у Лиги шампиона!

by Душан Крстић

Европа долази на Маракану! Сјајне одбојкашице Црвене звезде пласирале су се у групну фазу Лиге шампиона! Изабранице Ратка Павличевића су вечерас, у СЦ „Вождовац“ на Бањици надиграле Калцит из Камника са 3:1, по сетовима 25:15, 22:25, 25:14 и 25:21.

Већ након три сета било је јасно да ће се химна Лиге шампиона бар још три пута чути на Бањици.

Екипа из Словеније била је равноправан ривал на почетку овог меча, али је Звезда брзо убацила у пету брзину. На одлична дизања Александре Ћировић, убитачне су биле Јелена Стојић и Ана Живојиновић, које су уз подршку читаве екипе само низале поене. Калцит ни у једном тренутку није могао да парира црвено-белим дамама, а у прилог томе говори чињеница да су гошће у првом сету остале на свега 15 освојених поена.

czv kal1

Знали су у екипи из Камника, да ће Лига шампиона морати да сачека уколико изгубе наредни сет. То је у великој мери утицало на агресивност гостујуће екипе, која јој је омогућила да стигне до лепе резултатске залихе. Колико год се Звезда трудила да ухвати прикључак, то јој никако није полазило за руком. Црвено-беле даме су тек у завршници успеле колико-толико да се врате у меч, али је Калцит на крају поравнао резултат са 25:22.

Биле су свесне изабранице Ратка Павличевића да игра из претходног сета није њихова препознатљива. Улог као што је Лига шампиона био је додатни мотив домаћој екипи да у трећем сету понови игру из првог, што јој је и пошло за руком. Сјајне су биле актуелне освајачице дупле круне у свим сегментима игре, што је зауставило захуктали тим из Камника. Звезда је трећи сет окончала са убедљивих 25:14 и на тај начин пласирала се у групну фазу Лиге шампиона!

Иако је четврти сет био ревијалног карактера, тим са Маракане се није зауставио. Није Ратко Павличевић желео да потцени екипу из Словеније, и на терен је у овом сету послао за нијансу измењен тим, од оног који је донео Лигу шампиона. То никако није утицало на квалитет игре у овом сету и Звезда је на крају са 25:14 остварила победу вредну Европе!

Ратко Павличевић, стратег Црвене звезде, био је и више него поносан на своју екипу.

Честитао бих мојим девојкама на победи, али и Калциту на доброј борби. Очекивали смо да ће ово бити захтевна утакмица и да неће бити лако. Цела прича и припрема је била да нема никаквих калкулација, него једноставно, као и увек, да идемо на победу. Били смо борбени до краја, имали смо добар став и то нам се исплатило. Поносан сам на девојке јер су успеле да изборе групну фазу Лиге шампиона, која ће за нас и сам имиџ клуба значити доста, закључио је Павличевић.

Божица Марковић, средњи блокер Црвене звезде, каже да је њена екипа знала да је очекује тежак меч.

Честитам екипи Калцита на изузетној борби, како у Београду, тако и у Словенији. Дуго смо спремале овај меч и знале смо да ће бити тешко. Пре свега бих хтела да честитам мојој екипи на великој борби и пожртвованости. Оставиле смо срце на терену, радиле смо за ово. Радујемо се много што смо ушле у групну фазу Лиге шампиона, истакла је Божица. 

Најефикаснија у тријумфу Црвене звезде управо је била Божица Марковић са 17 поена, а пратиле су је Исидора Родић са 11 и Ана Живојиновић са 10.

Црвено-беле даме играће у Ц групи Лиге шампиона, са Вакифбанком из Истанбула, Игор Горгонзола Новаром и Потсдамом.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!