Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда заустављена у тај-брејку

by Душан Крстић

Одбојкашице Црвене звезде нису успеле да остваре први овосезонски тријумф у Лиги шампиона. Звезда је вечерас као домаћин, у 3. колу, изгубила од немачког Потсдама, након велике борбе, са 2:3, по сетовима 25:21, 21:25, 17:25, 25:23, 9:15.

Близу су биле домаће одбојкашице прве победе у најелитнијем такмичењу, али је на крају тим из Немачке био истрајнији и искуснији.

Даме у црвено-белим дресовима биле су мотивисане да пробију лед у елитном такмичењу и забележе прву победу, а почетак меча је наговестио да би српски шампион могао да се радује премијерним бодовима. Тако су и отвориле утакмицу, без икаквог респекта према ривалкама. Показале су у тим тренуцима изабранице Ратка Павличевића разноврсну игру, док Потсдам није знао одакле прети већа опасност. Посебно су се издвојиле Ана Живојиновић, Јелена Стојић и Божица Марковић, које су давале поентерски ритам на терену, па је на семафору брзо засијало – 16:13. Међутим, борбене Немице нису желеле да се предају и све време су биле за петама ривалу. Ипак, снаге за преокрет нису имале и Звезда је повела са 1:0 (25:21).

czv pos1

Потсдам није успео да надмудри Београђанке у уводном сету, али је већ средином другог било јасно да су Маја Савић и другарице имале спреман одговор. Најпре су повеле са 7:5, а у наставку су стекле и осетнију предност - 16:12. Ипак, пробудиле су се играчице Црвене звезде у другој половини деонице, када су и направиле фуриозну серију од 5:0 – 17:16. Нажалост, Потсдам је у завршници подигао ниво своје игре и са 25:21, стигао је до изједначења.

Тамо где су Немице стале у другом сету, наставиле су у трећем. Иако је Звезда на почетку била конкурентна, Потсдам је врло брзо наметнуо своју игру и почео је да ниже поене у серијама. Повела је екипа, за коју наступа Александра Јегдић, најпре са 9:6, па са 17:12 и 21:13, да би са 25:17, стигле до потпуног преокрета.

Иако је био у резултатском дефициту, тим Ратка Павличевића није одустајао од првог европског тријумфа у овој сезони. Одмах су црвено-беле даме преузеле ствар у своје руке на почетку четвртог периода и повеле су са 7:3 и 9:5. Ипак, у тим тренуцима се пробудио и гост, који је за тили час узвратио и до средине сета резултат је био изједначен (12:12). Велика борба за сваки поен и лопту вођена је у наставку, а Звезда је у завршници прва запретила, пошто је повела са 21:18, а убрзо је стигла и до три сет лопте (24:21). Иако Звезда није успела да искористи прве две шансе, трећа јој је као и што бива, донела срећу и могућност да дође до победе у петом сету.

Но, није се баш најбоље снашла домаћа екипа на почетку тај-брејка. Постдам је боље отворио последњи период и повео  са 4:2, потом и 9:5, па је без већих проблема сачувао предност и оверио тријумф – 15:9.

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде, каже да је његов тим током већег дела утакмице играо добро.

„Честитам својој екипи на одличној утакмици, али и екипи Постдама на победи. Знали смо да можемо да играмо против њих и мислим да смо у већем делу утакмице изгледали добро, уз мало осцилација. Све то је резултирало да одиграмо утакмицу од пет сетова. Меч је био онакав какав смо и очекивали и веома је важно што смо успели да уземемо први бод. Остаје жал што нисмо успели да остваримо победу“, закључио је Павличевић.

Адела Хелић, коректор Црвене звезде, каже да је екипа ушла са добром енергијом у овај сусрет.

„Мени је веома драго што је утакмица била овако неизвесна и што су обе екипе приказале добру игру. Ситнице су одлучиле да победа не буде у нашу корист. Драго ми је што смо пружиле отпор и што смо са добром енергијом ушле у нову годину. То веома значи читавом тиму, што ћемо и доказати у првенству“, рекла је Адела.

Најрасположенија у екипи Црвене звезде била је Ана Живојиновић са 16 поена, а пратиле су је Тара Таубнер са 14 и Божица Марковић са 13 поена.

Црвена звезда ће у 4. колу гостовати у Италији. Меч Новара – Црвена звезда ће се одиграти 17. јануара од 20.00 часова у Новари.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!