Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Шампион Европе прејак за Звезду

Одбојкашице Црвене звезде нису успеле да забележе победу у 5. колу групне фазе ЦЕВ Лиге шампиона. Бољи од Звезде вечерас је био турски Вакифбанк са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18, 25:18.

А у госте Црвеној звезди није само дошао шампион Европе, већ и нови селектор женске репрезентације Србије, Ђовани Гвидети, којем је на почетку сусрета уприличена топла добродошлица, па публика није штедела дланове приликом громогласног аплауза.

Почетак утакмице обележила је изједначена игра. Вакиф је у неколико наврата успео да се одвоји на два поена, али је Звезда, углавном преко нове играчице Ане Клегер, сваки пут успевала да ухвати прикључак. Црвено-беле су потом су блоком Исидоре Родић, уз ас сервис Ане Живојиновић, повеле са 14:12. Морао је Ђовани Гвидети у тим тренуцима да затражи тајм-аут, који је одмах уродио плодом. Туркиње су најпре поравнале резултат (16:16), да би у наставку стигле до вођства. Иако је била у резултатском дефициту, екипа Ратка Павличевића се није предавала до самог краја. Међутим, Вакиф је први стигао до сет лопти (24:21), али је шампион Србије до краја био максимално концентрисан, иако је шампион Европе убрзо повео са 1:0.

czv vb1

Биле је Звезда равноправан ривал и на старту другог дела игре. Ипак, Вакиф је чврстом игром, односно серијом блокова, већ до средине сета стекао велику предност (13:8). Покушавла је Звезда на све начине да стигне резултатски заостатак, али су пуленке Ђованија Гвидетија и без већих поена дуплирале вођство.

У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, Вакифбанк је наставио тамо где је стао у претходном. Повео је шампион Европе најпре са 8:4, па са 16:12 и 20:15, да би са 25:18, стигао до максималног тријумфа.

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде, био је задовољан игром своје екипе у вечерашњој утакмици.

Задовољан сам игром своје екипе. Чињенично стање је да смо највећи отпор пружили у првом сету. Служила нас је концентрације и девојке су читаву утакмицу одиграле пожртваовано, јер се ни у једном тренутку нису предавале. Честитам Вакифу на победи, али и мојим девојкама на доброј игри. Надамо се да ће нас мотивација држати и у наставку сезоне“, закључио је Павличевић.

Сања Ђурђевић, либеро Црвене звезде, дала је свој коментар након утакмице.

„Веома нам је значило да одиграмо овако велику утакмицу пред пуним трибинама. И те како нам овај меч значи за наставак сезоне. Мислим да смо све одрадили што је било до нас. Вакиф је у другом и трећем сету додао гас и залужено оставио максималну победу“, рекла је Сања.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Ана Клегер са 11 поена, а пратиле су је Јелена Стојић са 9 и Ана Живојиновић са 8. У Вакифу се највише истакла Чијака Огбогу са 13 поена.  

Звезда у последњем колу гостује Потсдаму, наредне среде од 19.30 часова.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!