Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Упознајте сестре Миљевић - комплетне одбојкашице!

Марија (23) и Тамара Миљевић (22) су рођене сестре које у овој сезони наступају за екипу Јединства из Старе Пазове. Марија је своје прве одбојкашке кораке направила са само седам година у школском клубу у родном Новом Саду. Њена годину дана млађа сестра, Тамара, почела је да тренира одбојку две године касније, како каже “да би могла да се додаје лоптом са старијом сестром”.

Тамара је немирнијег духа, па је поред одбојке тренирала и шах, карате, кошарку и фудбал. Марија је можда емотивнија, везана отпочетка искључиво за одбојку, али признаје да је било момената када је размишљала да напусти овај спорт, пре свега због неправде која понекада зна све нас да заболи. Али једна преспавана ноћ је увек довољна да Марија изнова схвати да је одбојка њена највећа љубав.

Интересантно је да су сестре увек заједно прелазиле из клуба у клуб, а у Јединство су стигле из екипе Клека.

Miljevic sestre

“У Јединству се доста ради и доста се пажње посвећује детаљима и то је био један од основних разлога што сам дошла у клуб”, признала је Марија.

“Било нам је мало чудно јер се овде доста тренира, а ми нисмо биле навикле на такав ритам, али због тога смо и дошле и брзо смо се уклопиле”, додала је Тамара.

Ове свестране девојке истичу се по томе што су оствариле запажене резултате и у ”бич волеју”, где су чак биле и победнице Банка Поштанска штедионица Лиге у одбојци на песку. Ипак, када је у питању паркет или песак, имају опречна мишљења.

PobedniciSombor2019

“Ми никада нисмо престале да играмо одбојку на паркету, само смо паузу лети користиле да играмо турнире у одбојци на песку”, објаснила је Марија.

Марија је техничар и признаје да јој више прија паркет управо због своје позиције у екипи. Каже, лепше јој је када се на терену налази шест играча и када има прилику да води нападачке акције. Тамари се пак мало више допада песак јер су само њих две у екипи и упркос томе што знају да се посвађају током меча најбоље се осећа на терену када је у друштву само своје сестре.

Колико су сестре Миљевић повезане најбоље сведочи чињеница да су на питање шта их најбрже насмеје имале спреман одговор. Увек најлакше насмеју једна другу. Ипак, како кажу, делимично у шали, Марија је строжија као старија сестра и не попушта, док је Тамара “углавном увек крива за све”. Признају, међутим, да не могу једна без друге.

Што се тиче емотивног статуса харизматичних сестара Миљевић, обе су слободне и засад су заљубљене само у одбојку.

Обема им је жеља да у перспективи наставе каријеру у иностранству, а Олимпијске игре су сан који би волеле да се оствари.

У наставку погледајте сјајан прилог који је о сестрама Миљевић направила РТВ Стара Пазова (https://www.rtvstarapazova.rs).

Odbojkica prodavnica enter400

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!  

Одбојкаши Црвене звезде забележили су убедљив тријумф у првој утакмици финала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Ивице Јевтића су вечерас, на свом терену, надиграли Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:19, 25:21 и 25:23.

Црвено-бели силовити на препуној Бањици: Звезда повела у финалној серији!