Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Крагујевчани славили против Ниша

Одбојкаши Радничког из Крагујевца забелижили су победу у 11. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су вечерас, на свом терену, надиграли Ниш са 3:1, по сетовима 25:23,20:25,25:16,25:15.

Боље је отворио Ниш уводни сет и повео са 8:5, али одмах након тога стигао је одговор домаће екипе и серијом од четири поена прешли су у вођство. Играло се поен за поен све до краја сета, а бољи у завршници био је Раднички и са 25:23 тријумфовао у првом сету.

Почетак другог сета обележио је грешке на обе стране. Повела је гостујућа екипа са 10:7, а до средине другог периода повећала предност и на пет поена разлике. Алекса Брђовић, тренер Радничког, успео је новим тајм-аутом да пробуди свој тим и по повратку на терен одбојкаши Радничког су надокнадили заостак и вратили се у игру. Одличан је био Шаровић у завршници сета и својим нападом и блоком донео изједначење Нишлијама.

Неизвесности није изостало ни у трећем периоду. Грешила је много екипа Радничког и сервис грешкама држала Ниш у игри. Изједначено је било све до момента док Иванковић није стао на сервис линију и својим сервисима направио кључну серију од 9 поена. Одржали су Крагујевчани предност до самог краја и са 25:16 освојили трећи сет.

Наставили су домаћи играчи да играју у добром ритму и у четвртом сету. Стоиловић и Иванковић играли су одлично и Раднички је стигао до седам поена предности. Домаћин је доминирао до самог краја меча и са десет поена разлике освојио последњи сет.

Алекса Брђовић, тренер Радничког, нада се да након вечерашње победе долазе бољи дани за његов тим.

„Имали смо катастрофалан период након повратка из Румуније и вируса који смо тамо покупили. Очигледно је да када не играмо у пуном саставу, не можемо да победимо никог и то се показало доста пута ове сезоне. Данас смо коначно били комплетни и успели смо да забележимо битну победу. Наравно, били смо мало стегнути после тешког периода, али очекујем да ћемо се вратити, јер нас већ у среду очекује утакмица са Војводином. Надам се да долазе бољи дани за нас“, закључио је Брђовић.

Најефикаснији у домаћој екипи био је Дејвид Крастев са 25 поена, а пратио га је Филип Стоиловић са 23 поена. У гостујућој екипи најефикаснији је био Душан Ђокић са 12 поена.

Статистику меча можете погледати овде.

У наредном колу Раднички ће дочекати Таково, док ће Ниш гостовати Борцу из Старчева.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!