Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Војводина срушила Партизан и заказала финале са Пожаревљанима

Одбојкаши Војводине пласирали су се у финале Купа Србије. После победе у гостима у пет сетова и на домаћем терену су савладали Партизан Ефбет са 3:2, по сетовима 25:16, 23:25, 20:25, 25:23 и 15:13.

Почела је Војводина боље уводни сет и повела са 7:4 што је Бојана Јанића, тренера гостију, натерало на први тајм-аут. Наставили су Новосађани у истом ритму и сјајним сервисима и блок игром дошли су до велике предности а потом и до освајања првог сета са 25:16.

Сјајну игру Војводина је наставила да пружа и у другом сету. Одлично је играо Станковић и домаћи тим је повео са 8:4. Тајм-аут Бојана Јанића добро је утицао на играче Партизана и серијом од четири поена изједначили су резултат на 8:8. Изједначено је било до самог краја а у завршници су бољи били црно-бели и са 25:23 освојили други сет.

У трећем сету прва се одвојила гостујућа екипа и повела са 7:2 поенима Мрдака и Тадића. Одлично су играли црно-бели и највише захваљујући Луки Тадићу повећали предност на седам поена. Покушао је домаћи тим да се врати у трећи сет и смањио на четири поена заостатка али то је било све од Новосађана и Партизан је лако привео крају трећи сет и повео са 2:1.

Четврти сет је био све или ништа за екипу Војводине која је морала да освоји овај сет како би остала у игри за финале. Новосађани су консолидовали своју игру и боље кренули у овај период. Полако су увећавали предност и дошли до максималних 4 поена предности и резултата 11:7. Успевао је домаћи тим да одбије налет Партизана и одржи предност коју је стекао на самом почетку, све до завршнице сета у којој је гостујући тим направио серију од три поена и вратио се резултатски у сет. Била је Војводина боља у завршници и увела овај меч у одлучујући сет.

Пети сет почео је одлично по гостујући тим и при резултату 5:2 тренер Војводине, Марко Наранчић, морао је да реагује тајм-аутом. Вратила се домаћа екипа у меч и стигла до резултата 9:8 у своју корист. Невероватна неизвесност владала је на крају петог сета а најбољи млади одбојкаш за 2023. годину, Матија Милановић, одличним сервисима је донео Новосађанима три меч лопте. Искористила је Војводина трећу меч лопту и тријумфовала у двомечу са црно-белима.

Лазар Бајандић, примач Војводине, био је задовољан издањем и енергијом своје екипе.

„Не знам одакле бих почео, сјајна атмосфера овде код нас на Спенсу, дошло је пуно људи да нас подржи. Иако смо почели јако утакмицу, тај први сет смо прегорели па је дошло до пада у нашој игри. Пресрећан сам што смо успели да се у четвртом и петом сету повратимо. Честитао бих момцима, тренеру и идемо у финале да завршимо посао“, закључио је Бајандић.

Тренер Војводине, Марко Наранчић, био је задовољан пласманом у финале а посебан акценат ставио је на сјајну атмосферу и публику у Спенсу.

„Тешка и неизвесна утакмица. Први сет смо отворили добро, потом мали пад у пријему, они су се подигли на сервису и ми немамо тај играчки потенцијал да играмо са таквим пријемом. После тога смо пронашли енергију, вратили се у четвртом сету, а пети уз помоћ ове дивне публике да преломимо. За нас сјајан резултат и идемо у финале“, изјавио је Наранчић.

 

Најефикаснији у победничкој екипи био је Лука Станковић са 24 поена, а пратио га је Лазар Бајандић са 17. У екипи Партизана најефикаснији је био Лука Тадић са 26, док је Милија Мрдак постигао 19.

Статистику са меча можете погледати овде.

Војводина ће се у финалу састати са Младим радником који је јуче елиминисао Раднички захваљујући бољем поен количнику.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!