Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спартак руши ривале редом, а у петак им стиже шампион, Војводина!

Екипа Спартака из Суботице представља најпријатније изненађење новог шампионата у Банка Поштанска штедионица Суперлиги за одбојкаше. Суботичани заузимају друго место на табели, са све три победе и седам освојених бодова.

Да ће ово бити једно од најзанимљивијих првенстава у последњих много година, сведочи и чињеница да актуелни првак, Војводина НС семе, заузима седмо место у шампионату, док су на врху екипе Црвене звезде и Спартака, непоражене у прва три кола.

И доста је симболике тренутно на челу првенствене табеле. Утисак је да суботичка одбојка има много разлога да буде поносна с обзиром да је актуелни први тренер Звезде, Игор Жакић, своју каријеру започео у Суботици, где је седам претходних година провео водећи управо екипу Спартака. 

Ивица Јевтић, који је заменио Жакића на месту првог тренера Спартака, у претходне две године доста успешно је водио екипу Младог радника из Пожаревца, са којом је у прошлој сезони играо у полуфиналу плеј-офа.

Спартак је у претходном првенству заузео пето место у шампионату и заустављен је већ у четвртфиналу плеј-офа, изгубивши са 2:1 у серији од Радничког доо из Крагујевца. Суботичани су сигурно у овој сезони зацртали бољи резултат, али верујемо да се нико није надао овако добром почетку шампионата.

”Имајући у виду да отпочетка првенства нисмо комплетни и да смо у старту имали проблема са повредама морам да будем веома задовољан оствареним резултатима. У Крагујевац смо ишли са само десет играча, без коректора и без прва два примача, и успели смо да остваримо добар резултат са том ослабљеном поставом. На крају, и та постава је показала да на њих може да се рачуна у неком наредном периоду. Како је протицала недеља за недељом тако смо се и комплетирали и знали смо када се капитен Јунгић буде вратио и када се Муса буде опоравио да можемо да пружимо партије на високом нивоу. То се обистинило против екипе Рибнице, а ево и сада против Милановца”, испричао нам је тренер Јевтић.

IvicaJevtic

Сигурно је ових дана посебно лепо на тренизима Спартака, приметили смо.

”После ове три победе лепо се и пријатно осећамо, да будем искрен. Након оваквих резултата лепше се и тренира и лакше се превазилази и умор и, уопште, неке тешке ситуације. Играчи знају због чега раде, због чега напорно тренирају и они то на најбољи начин враћају из утакмице у утакмицу”, задовољно је констатовао Јевтић.

Ипак, ове године је првенство изузетно јако и верујемо да је доста тешко одржавати континуитет добрих игара.

”Од самог старта првенства ми имамо веома тежак распоред, али ове три победе на почетку дају нам за право да се надамо и убудуће неким добрим резултатима. Ево сада нам долази екипа из Пазове у Купу, играмо код куће, а одмах после два дана и екипа Војводине, актуелни шампион Србије. Свесни смо наших квалитета, свесни смо и тога да у нашој сали играмо доста боље и све то нам даје за право да се надамо добрим резултатима и борићемо се и тежићемо да наставимо у овом ритму”, закључио је шеф струке Спартака.

У петак, у оквиру 4. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге, у халу ”Дудова шума”, дом играча Спартака, стиже Војводина НС семе, коју Суботичани нису успели да савладају у последњих шест суперлигашких мечева (од којих су пет изгубили са 3:0). Сви у Суботици са узбуђењем очејују овај меч и прекид серије неуспеха против актуелног шампиона. Са друге стране, Војводина у меч улази после два узастопна пораза у првенству. Биће то права одбојкашка посластица!

(фотографије: Дејан Вуковић)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!