Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва и Прва ”Б” лига

Владо Петковић Велики играч, још већи човек

Некадашњи техничар мушке сениорске репрезентације Србије, Владо Петковић, од ове сезоне поново ће бранити боје Рибнице из Краљева. У разговору за наш портал, популарни „Професор“, испричао нам је како је дошло до поновне сарадње са клубом из Краљева и присетио се периода у којем је бранио боје наше репрезентације. Такође, поделио је са нама који су његови хобији, али и како је са својим клупским друговима помогао суграђанину у тешкој ситуацији.

Иако је прошле године уживао у заслуженој „пензији“ и посветио се тренерском послу, Владо је на позив актуелног победника купа Србије одлучио да се врати одбојци и помогне клубу у којем је започео успешну каријеру. 

„У разговору са садашњим тренером Миланом Симојловићем и управом клуба, дошли смо до закључка да би било лепо да помогнем екипи колико год будем могао. Рибница је мој матични клуб, али до сада није било прилике за повратак. Због добрих резултата у претходној сезони, указала се шанса да се опет вратим кући и ја сам без размишљања то прихватио и веома сам срећан због тога“, рекао је Пековић.

Поделио је са нама која су његова, али и очекивања екипе у новој сезони.

„С обзиром да смо прошле сезоне освојили куп Србије, сви ће се трудити да против нас играју добро. Ми смо се доста појачали ове сезоне и тежимо ка томе да свим снагама одбранимо Куп и нападнемо титулу. Најважније је да останемо сви здрави, једино тако можемо да направимо жељени резултат“, објаснио је Владо.

На Европском првенству 2011. године, које је одржано у Бечу, виспрени техничар се са својим репрезентативним друговима окитио златном медаљом. Присетио се успомена које носи са тог такмичења, али и из периода проведеног у репрезентацији.

„Када сте члан репрезентације, прво морате да заборавите на одмор. Једино што ми је у том периоду недостајало је што нисам више времена проводио са породицом и што нисам ишао на летовања. Са друге стране, најлепши тренутак у мојој каријери је златна медаља са Европског првенства 2011. Наравно, та медаља је резултат доброг рада наше генерације у годинама пре успеха. Веома сам поносан што сам био део те екипе“, признао је популарни Краљевчанин.

VladoPekovic1

Екипа Рибнице учествовала је у хуманитарној акцији када је, нажалост, њиховом суграђанину изгорела кућа. Још једном се на делу доказало колико су наши спортисти хумани.

„Ми смо у петак одиграли утакмицу у Суботици, коју смо нажалост изгубили. Вест о пожару сазнали смо у аутобусу када смо се враћали кући. Иако смо стигли у 4 ујутру, већ у 9 смо нас четрнаест, петнаест из клуба отишли да помогнемо нашем суграђанину, који је исто из света спорта. Ја га лично познајем, јер је мој син тренирао карате код њега. Мислим да у таквим ситуацијама не можеш себи да постављаш питање да ли можеш или не можеш, јер када су пријатељи у проблему, нема изговора“, испричао је Владо.

На самом крају овог пријатног разговора, Владо је поделио са нама који су његови хобији, али и шта ради у слободно време и коју музику слуша.

„Волим стони тенис. Отац се дуго бави овим спортом и уз њега сам га заволео. Такође, скупљао сам раније, пре неких 10-15 година, DVD дискове, али сам престао, јер су изашли из моде. Наравно, још чувам одређени број примерака и имам велику колекцију филмова, јер сам страствени филмофил. Уз то сам и велики љубитељ квалитетне музике у коју убрајам рок, хард рок, метал, блуз, џез и све остало што ваља. Нова, домаћа продукција је законом забрањена код мене у кући“, поверио нам се Владо на крају.

Одбојкашки клуб Раднички у циљу да подмлади екипу за наредну сезону, потписао је уговор са Богданом Станојевићем. Млади техничар је у крагујевачке редове стигао из ВГСК Велико Градиште, где је и почео своју каријеру.

Млади репрезентативац у Радничком

Клубови увелико састављају екипе за следећу сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге, а Раднички из Крагујевца је потписао уговоре са новим-старим играчима. Наиме, у свој матични клуб вратили су се коректор Александар Благојевић, који је претходну сезону играо у иностранству и техничар Никола Петровић, који је након освојеног Купа Србије са Партизаном одлучио да се врати у свој некадашњи клуб.

Петровић и Благојевић поново у Радничком
Иако није прошло довољно времена да би се сумирали сви утисци из претходне, веома занимљиве сезоне, већ сада знамо када ћемо имати прилику да поново гледамо наше клубове у домаћим такмичењима.
Познати датуми почетка нове сезоне

Вицешампион Србије довео је прво појачање за следећу сезону. Рада Перовић, доскорашњи техничар Железничара из Лајковца, долази у Уб као замена за Ану Јакшић, која ће од наредне сезоне носити дрес неког другог клуба.

Рада Перовић појачала великог ривала