Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва и Прва ”Б” лига

Репрезентативни тандем појачао шампиона

Иако се још увек сумирају утисци из завршнице прошле, актуелни шампион Србије већ ради на склапању тима за наредну сезону. Војводина НС семе је данас у просторијама клуба као нова појачања представила репрезентативни двојац у виду Петра Крсмановића и Максима Буцуљевића.

Искусни средњи блокер долази у Нови Сад после две успешне сезоне у Русији. Освајач европског злата ће се након седам пуних година вратити у домаћу одбојку, и биће велики адут шампиона Србије у походу на нове трофеје.

„Пре свега бих се захвалио руководству клуба и стручном штабу што су ми омогућили да дођем у овај фантастичан клуб. Мислим да је Војводина један озбиљан бренд у одбојци, што већ показује годинама уназад. Надамо се да ћемо у наредној сезони спојем младости и искуства успети да направимо искорак и прођемо групну фазу Лиге шампиона“, истакао је Крсмановић.

За разлику од новог клупског саиграча, Буцуљевић у Војводину долази из нешто топлијих крајева. Он се после пет сезона у Црвеној звезди отиснуо у иностранство, а последња станица, пре повратка у Србију, била му је Турска. Максим је у сезони 2010/11. наступао за Нови Сад, и очекује се да му неће бити потребно пуно времена за адаптацију.

„Драго ми је што сам дошао у Војводину, која је једна велика породица. Ми ћемо се потрудити да у Нови Сад вратимо пехар Купа Србије, јер му је овде и место. Наравно, даћемо све од себе да наставимо са традицијом освајања домаћих титула. Ипак, највише бих желео да имамо неку улогу и у Европи. Драго ми је и што је Пера ту са мном. Надам се да ћемо се брзо уклопити и имати што више успеха“, рекао је Буцуљевић.

Слободан Бошкан, стратег Војводине, је поред добродошлице и лепих речи на рачун нових играча, открио име још једног појачања из домаћег првенства.

„Доласком Петра и Максима, као и Жарка Убипарипа из Рибнице, очекујемо да ће клуб наредне сезоне направити искорак у Европи. Наравно, Војводина ће настојати да настави путем којим је до сада ишла у домаћим такмичењима. Очекујем да ангажовањем Крсмановића и Буцуљевића добијемо квалитет који нам је потребан у веома неизвесним утакмицама, а поготово у оним које се играју у завршницама првенства, као и у Лиги шампиона. Они су људи који знају како да реагују у таквим утакмицама и помогну екипи“, закључио је Бошкан.

Војводина ће званично у нову сезону ући крајем септембра, када ће у утакмици Супер купа Србије снаге одмерити са Партизаном. Остаје да видимо да ли ће Новосађани до тада представити још неко звучно појачање, или је већ сада позната екипа која ће јуришати на сва три трофеја у сезони.

(фотографија: ОК Војводина НС семе)

Одбојкашки клуб Раднички у циљу да подмлади екипу за наредну сезону, потписао је уговор са Богданом Станојевићем. Млади техничар је у крагујевачке редове стигао из ВГСК Велико Градиште, где је и почео своју каријеру.

Млади репрезентативац у Радничком

Клубови увелико састављају екипе за следећу сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге, а Раднички из Крагујевца је потписао уговоре са новим-старим играчима. Наиме, у свој матични клуб вратили су се коректор Александар Благојевић, који је претходну сезону играо у иностранству и техничар Никола Петровић, који је након освојеног Купа Србије са Партизаном одлучио да се врати у свој некадашњи клуб.

Петровић и Благојевић поново у Радничком
Иако није прошло довољно времена да би се сумирали сви утисци из претходне, веома занимљиве сезоне, већ сада знамо када ћемо имати прилику да поново гледамо наше клубове у домаћим такмичењима.
Познати датуми почетка нове сезоне