Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Познати сви полуфиналисти Купа Србије за сениорке

Одбојкашице Јединства, Железничара, Уба и Партизана Ефбет пласирале су се у полуфинале Купа Србије. Екипа из Старе Пазове била је максимална против Инђије, Уб је савладао Срем, Лајковчанке после пет сетова победиле ТЕНТ и црвно-беле су биле боље од Омладинца. 
 
Јединство - Инђија 3:0
 
Одбојкашице Јединства из Старе Пазове су у полуфиналу Купа Србије. Јединство је вечерас, код куће, остварило победу против Инђије са 3:0, по сетовима 25:16, 25:16 и 25:20.
 
 Повело је Јединство на старту првог сета, али је убрзо Инђија стигла до изједначења. Уследила је серија домаћина од 11:3 и вођство је опет било на њиховој страни. Стигла је екипа из Старе Пазове до осам сет лопти, а поеном из блока Бранке Тице повела је са 1:0.
 
Наставиле су изабранице Јово Цаковића са сјајном игром и у другом сету. Стекле су већу предност (12:5, па 18:10). Није имала решење Инђија за расположено Јединство које је још једном стигло до осам сет лопти, а ас-сервисом Миљевић је и дуплирана предност.
 
Нешто боља игра гостујуће екипе виђена је у последњем сету, где је имала предност 14:11. Међутим, уследили су сјајни напади Тице и Коцкаревић и вођство је опет било у рукама Јединства. При резултату 21:20, домаћин је направио четири узастопна поена и тиме се пласирао у полуфинале Купа Србије. 
 
Одбојкашица Јединства, Тамара Миљевић, истакла је да прижељкује победу у полуфиналу Купа Србије. 
 
"Драго ми је што смо остварили победу. Имале смо и добре и лоше елементе, али смо свакако задовољни и фокусирани смо сад на Црвену звезду. У прва два сета јесте било лако, али не и у трећем. У последњем периоду је било мало тензије, али је на крају резултат био у нашу корист, тако да је све супер испало", закључила је Миљевић.
 
WhatsApp slika 2022 11 02 u 19.54.40
 
Најефикаснија у тиму Јединства била је Исидора Коцкаревић са 20, док у противничкој екипи се највише истакла Теодора Исаиловић са 12 поена.
 
УБ - Срем 3:1
 
Екипа Уба славила је код куће и тако се нашла у четири најбоља тима у Купу Србије. Уб је савладао Срем са 3:1, по сетовима 21:25, 25:23, 25:19 и 26:24.
 
Од самог почетка првог сета резултатска предност била је на страни Срема. Средином сета су успеле одбојкашице Уба да поравнају, али уследила је серија поена гостујуће екипе које су вратиле вођство на своју страну. Нису се предале Убљанке већ су преокренуле резултат, али само на кратко. Уследио је још један низ поена Срема, који је стигао до четири сет лопте, а поеном из напада Сарић је повео са 1:0.
 
Током другог периода виђена је велика борба, а предност се константно смењивала. Ипак, Уб је први стигао до сет лопте, а успешним блоком Александре Глигорић успео је да изједначи укупан резултат. 
 
Наставила је екипа коју предводи Маријана Боричић са сјајном игром и повеле су почетком трећег периода игре. Дошао је Срем до изједначења током средине сета, али одличним сервисима вратиле су Убљанке вођство. Одржавале су стечену предност до саме завршнице и тако стигле на корак од победе. 
 
Још једном је почетак сета припао Убу, повеле су са 12:3, па 16:11. Држале су предност у својим рукама све до саме завршнице, али пад концентрације их је коштао изједначења (22:22). Тачку на ову утакмицу ставила је искусна Глигорић ас-сервисом и одвела своју екипу у полуфинале Купа. 
 
Најефикаснија у домаћем тиму била је Александра Глигорић са 20, док су у Срему Ана Михајловић и Дуња Грабић завршиле утакмицу са 18 поена. 
 
Железничар - ТЕНТ 3:2
 
Одбојкашице Железничара из Лајковца придружиле су се осталим екипама у полуфиналу Купа Србије. Лајковчанке су вечерас, код куће, савладале ТЕНТ из Обреновца са 3:2, по сетовима 25:15, 25:22, 24:26, 21:25 и 15:12.
 
Кренуле су Лајковчанке оштро од самог почетка, функционисао је сваки сегмент њихове игре. Повеле су са 15:9, па 20:13, а до самог краја су ређале поене и одржавале стечену предност. Уследила су два ас-сервиса Ивановић, а тачку на први сет ставила је Ана Антонијевић успешним блоком.
 
Наставио је тим Бранка Ковачевића са одличном игром и вођство је опет било на њиховој страни. Успеле су Обреновчанке да изједначе резултат средином сета, али уследио је низ поена Железничара који је стигао до шест сет лопти. Опустила се екипа Лајковца и допустила ТЕНТ-у да се приближи, ипак грешком противничког тима су на крају дуплирале предност. 
 
Почетак трећег сета био је на страни Железничара који је повео са 10:3, али није се предо ТЕНТ који је поравнао на 11:11. Смењивала се предност до саме завршнице, а грешком из напада Узелац, Обреновчанке су стигле до сет лопте и затим одмах и реализовале. 
 
Освајањем претходног сета ТЕНТ је подигао своју игру на виши ниво и све је било на њиховој страни. Од почетка до краја држале су предност у својим рукама и без проблема су се вратиле скроз у утакмицу и избориле се за пети одлучујући сет. 
 
У тај-брејку је екипа из Обреновца повела са 5:2, па 9:6. Међутим, ушла је Александра Узелац у свој ритам и Железничар је преокренуо резултат у своју корист. Стигле су до три меч лопте, а другу су реализовале у своју корист и забележиле победу. 
 
Одбојкашица Железничара, Тања Станојевић, истакла је да је за победу заслужан тимски дух. 
 
"Честитам својој екипи на победи и проласку у полуфинале, као и стручном штабу. Тешка утакмица са много преокрета, али смо на крају успеле да покажемо да смо тим и да када је најтеже да играмо једна за другу", закључила је Станојвић. 
 
Најефикаснија у тиму Железничара била је Александра Узелац са 22, док су се у екипи ТЕНТ-а највише истакле Мина Мијатовић и Јована Цветковић са по 15 поена. 
 
Омладинац - Партизан Ефбет 1:3
 
Екипа Партизана Ефбет је последњи полуфиналиста Купа Србије. Београђанске су вечерас, у Старој Пазови савладале Омладинац са 3:1, по сетовима 25:22, 20:25, 13:25 и 24:26. 
 
У првом периоду игре Омладинац је повео на почетку и ту предност одржавао све до самог краја. Поеном из напада Вајагић, домаћа екипа је стигла до 1:0. 
Подигао је Партизан ниво игре у другом сету и повео, али је Омладионац успео да изједначи резултат на 15:15. Ипак, вратиле су црно-беле предност у своје руке и ас-сервисом Зубић стигле до прве сет лопте, а потом и до 1:1 у укупном резултату. 
 
Тотална доминација Партизана виђена је у трећем периоду. Повеле су Београђанке са 13:3, па 22:10, а та предност је била недостижна противничкој екипи. Врло брзо смо могли да видимо на семофору 2:1 за тим који предводи Дарко Закоч и који је стигао на корак од пролаза у полуфинале.
 
Почетком четвртог периода вођство је припало Омладинцу, али гостујућа екипа је поравнала резултат средином сета. Неизвесна је била сама завршница, играло се поен за поен, а тачку на ову утакмицу ставила је Вукчевић поеном из напада. 
 
Техничар Партизана Ефбет, Нина Стојиљковић, сматра да су све екипе које су се пласирале у полуфинале квалитетне и да ко год им западне као противник да ће се њен тим потрудити да одигра што боље.
 
"Честитала бих екипи Омладинца који су се као аутсајдери добро показали. Први сет смо лоше почели, губили смо лаке лопте и у неким ситуацијама нисмо успели да реализујемо поене. Битно је да смо се касније пробудиле, а последњи сет смо опет лоше кренуле, али захвљујући сервисима и блоком успеле смо да преокренемо резултат. Срећна сам што смо у полуфиналу Купа", закључила је Стојиљковић.
 
WhatsApp slika 2022 11 02 u 22.14.01
 
Одбојкашица са највише поена у тиму Партизана била је Невена Вукчевић са 22, док у екипи Омладинца Уна Вајагић је била најефикаснија са 24 поена. 
 
 
 
 
 
 
 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!