Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб други финалиста Купа Србије!

by Душан Крстић

Одбојкашице Уба пласирале су се у финале Купа Србије! Убљанке су вечерас, код куће, у другој полуфиналној утакмици поразиле Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:15, 23:25, 25:20 и 25:11.

Изабранице Маријане Боричић сачувале су предност стечену у Београду и вечерашњом победом овериле су пласман у финале и заказале дуел са Јединством.

Домаће одбојкашице биле су решене да од старта уводног сета наметну свој ритам, у чему су и успеле. Одмах је Уб поенима Бојане Ћелић и Слађане Ерић повео са 7:3. Нису се ту зауставиле Убљанке, већ је свој поентерски учинак дала и Анет Барбара Алфонсо, што је само утицало на повећање разлике (19:12). До краја овог сета није било изненађења и домаћин је са убедљивих 25:15, повео са 1:0.

Тамо где су стале у претходном, Убљанке су наставиле и у другом сету. Одличне су биле одбојкашице у плаво-белим дресовима у блок игри, што им је омогућило да поведу са 9:4. Међутим, тада је домаћин почео да греши, што је Партизан знао да искористи. Најпре је екипа Дарка Закоча смањила заостатак за ривалом на два поена (9:7), да би убрзо стигла не само до изједначења, већ и до преокрета (14:12). Блистале су у тим тренуцима Ксенија Томић и Невена Вукчевић. Уб је на искуство успео да за кратко укроти захукталог ривала и стигне до изједначења (18:18), али је Партизан убрзо приволео резултат на своју страну. Гошће су при поменутом резултату везале пет поена, а у тим тренуцима је још једном доминирала Вукчевићева, пошто је поред два аса, забележила и поен из напада. Покушао је Уб у наставку да се врати у овај сет, али је било прекасно и Партизан је са 25:23, стигао до изједначења.

Иако није имала успеха у другом периоду, знала је екипа Маријане Боричић да све зависи он њене игре у наставку. Са друге стране, и Партизан је увидео слабости ривала и био је решен да у овом сету стигне до потпуног преокрета. Након изједначене игре на почетку, Партизан је убацио у пету брзину и заслугама читавог тима повео је најпре са 10:7, па са 14:8. Морала је Маријана Боричић у тим тренуцима да реагује и позове тајм-аут, који је у великој мери пријао њеној екипи. Како се домаћи тим вратио на терен, тако је почео да ниже поене и нестварном серијом од 10:1, оставио је ривала у чуду. Иако није превише каскао за противником, Партизан у наставку није имао снаге за ново надметање и Уб је освајањем трећег сета оверио пласман у финале Купа Србије.

У четвртом сету екипа из Београда је подигла белу заставицу, а Убљанке су и са другом поставом лако привеле посао крају. Био је Партизан на почетку конкурентан, али само до резултата 7:7, када је Уб кренуо да ниже поене. До краја, домаће одбојкашице препустиле су ривалу свега четири поена и са више него убедљивих 25:11, ставиле су тачку на овај сусрет.

Маријана Боричић, тренер Уба, каже да је њена екипа била прибрана у важним тренуцима.

„Мислим да смо заслужено у финалу и да смо вечерас показали да смо бољи тим. Први сет смо релативно лако решили у своју корист, али је Партизан у другом и већем делу трећег успевао да упасиви наше нападе и да се одбрани. Иако смо у тим тренуцима имали добар пријем, било је веома чудо како не успевамо да нађемо решење. Међутим, у другом делу трећег сета смо били агресивнији на сервису и много смо квалитетније одрадили дистрибуцију и нападе. У четвртом периоду сам дала прилику млађим играчицама и драго ми је да су имале простора да више одиграју. Када се нешто мора, никада није лако и постоји одређена доза притиска. Ипак, драго ми је што смо остали прибрани и успели да обезбедимо пласман у финале Купа Србије“, закључила је Маријана.

Најефикаснија у пласману своје екипе у финале била је Анет Барбара Алфонсо са 15 поена, док се код гошћи истакла Ања Зубић са 13.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Убљанке ће се 26. фебруара у финалу Купа Србије за трофеј борити са Јединством из Старе Пазове, које је у полуфиналу елиминисало Железничар.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!