Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Подмлађена Воша прекинула доминацију Партизана!

by Душан Крстић

Одбојкаши Војводине из Новог Сада освајачи су Суперкупа Србије за 2023. годину. Новосађани су вечерас, у Крушевцу, надиграли Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:20, 25:23, 21:25 и 25:19.

Иако је Партизан важио за великог фаворита пред почетак ове утакмица, подмлађена екипа из Новог Сада показала је да је зрела за велика дела и уграбила је први трофеј у сезони.

Отворила је Војводина ову утакмицу веома храбро, а у прилог томе иде чињеница да су Новосађани били веома агресивни и сигурни на свим пољима. Тандем Убипарип-Саваовски највише је био заслужан за одличан почетак новосадских црвено-белих, који су најпре повели са 8:3, а убрзо и са 13:7. Нису се на томе зауставили, пошто је убрзо засијао и млади Лука Станковић, који се по први пут нашао у улози првог коректора. Млади репрезентативац Србије је ефектно реализовао неколико одличних напада његове екипе, што је популарним „лалама“ омогућило да у завршницу уђу са седам поена разлике (22:15). Иако је Партизан преко Бјелице, Тадића, али и Мрдака покушао да ухвати последњи воз у овом сету, екипа Марка Наранчића је до краја вешто сачувала стечену предност и убрзо је са 25:20, повела са 1:0.

skk1

Велико одушевљење виђено је на клупи Војводине по завршетку прве деонице, а разлог за оптимизам је стручни штаб Новосађана имао и на почетку друге. Поново је Партизан непрепознатљив био на почетку сета и грешкама је омогућио ривалу да стекне резултатску залиху (8:5). Зналачки су вицешампиони Србије искористили овај поклон актуелног шампиона Суперлиге и Купа Србије, а у наставку су преко Рудића и већ поменутог Станковића само повећали предност (20:15). Међутим, питао се нешто и тим Бојана Јанића у овом сету. При поменутом резултату, Партизан је искористио пад концентрације противника и успео је експресно серијом од 6:1, да поравна резултат. Упалило је то аларм у новосадској екипи и Наранчић је одлучио да тајм-аутом покуша да заустави расположеног ривала. То му је и пошло за руком, пошто су његови пулени све замисли успели да пренесу на терен и за тили час је Војводина дуплирала своје вођство.

Иако је на терену, али и на семафору деловало као да је Војводина незаустављива, нико није смео да отпише београдске црно-беле. Освајач трипле круне у претходној сезони знао је да је освајање трећег периода нужно, а то се видело од самог почетка. Поенима Мариновића и Мрдака, Партизан је стекао малу предност на почетку, да би у наставку искористио грешке ривала и повео са 12:7. Покушала је Војводина, баш као и њен ривал у претходна два сета да ухвати резултатски прикључак у наставку, чак је смањила заостатак на само један поен (15:14), али је тим из Београда у тим тренуцима убацио у пету брзину и са четири везана поена опет је направио разлику. Ова предност Партизана је просто била недостижна за Новосађани, који као да у мислима већ били у четвртом сету и екипа Бојана Јанића је преполовила разлику.

Убедљиво смо најбољу одбојку гледали у четвртом сету. Бар у првом делу истог. Иако је направио неколико неочекиваних грешака, Партизан је био за нијансу бољи ривал на старту ове деонице и повео је са 8:6. Ипак, није било потребно превише времена Војводина да поврати игру из већег дела овог меча, пошто је већ након неколико поена уграбила вођство (11:10). У наставку смо гледали велику борбу за сваку лопту и сваки поен, а таква ситуација на терену виђена је до 17:16, и корист Војводине, која је тада одлучила да посао приведе крају. Најпре је Бајандић реализовао је два узастопна напада своје екипе, да би већ у следећем моменту Андреј Рудић ас сервисом само потврдио доминацију на овом сусрету. До краја, Партизан просто није имао снаге за повратак, што је Војводина максимално искористила и славље је могло до почне.

Марко Наранчић, стратег победника, истакао је да су ови млади играчи најбоља ствар коју Војводина поседује.

„Честитам мојим момцима на сјајној игри и победи. Они су најзаслужнији за све ово и они су најбоља ствар коју Војводина има. Надам се да ће им ова победа дати додатно самопоуздање како би играли боље у наставку првенства“, рекао је Наранчић.

Лука Станковић, коректор тим из Новог Сада, каже да му је драго што је његова екипа на овај начин започела нову сезону.

„Хвала свим који су нас подржали, иако је тај број био знатно мањи данас у хали. Показали смо како се бори за овај грб. Драго ми је да смо овакав начин започели сезону. Ово ће нам бити само још један ветар у леђа и надам се да нећемо стати“, закључио је Станковић.  

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Најефикаснији у тријумфу вредном Суперкупа Србије био је Лука Станковић са 23 поена, а пратили су га Жарко Убипарип са 14 и Андреј Рудић са 10. У екипи Партизана, најрасположенији је био Милија Мрдак са 19 поена, док је Лука Тадић освојио 15.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!