Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спартак и Раднички успешни на старту европских такмичења

Спартак Суботица - Форде 3:0
 
Одбојкаши Спартака из Суботице остварили су максималну победу у првој утакмици 1. кола Купа изазивача. Изабраници Рашка Јовановића савладали су норвешки Форде са 3:0, по сетовима 25:21, 25:12 и 25:20.
 

Неизвестан је био први сет све до саме завршнице. Права резултатска клацкалица виђена је све до 20:20. Уследила је серија поена Спартака у правом тренутку и са 5:1 ставили су тачку на први период игре.

У наредном сету на терену је била само једна екипа и то Суботичани. Од почетка, па све до самог краја су се они питали. Направили су на старту већу предност, а како је текао сет тако је стечено вођство домаћина све више расло. До краја су допустили противничкој екипи да освоји само 12 поена и тако дошли на корак од маскималне победе. 
 
forde 3
 
Где су стали у претходном, наставили су у трећем сету одбојкаши Спартака. Одмах су направили серију и повели са 9:1. Успео је Форде средином сета да дође на два поена заостатка, али то је највише што су могли. Врло брзо су се изабраници Рашка Јовановића вратили на плус пет, што им је било довољно да приведу крај овом мечу и упишу максималну победу. 
 
Немања Јунгић, капитен Спартака, истакао је како му је драго што је његов тим довео Европу у Суботицу и како је то њихов клуб заслужио. 
 
"Прва утакмица Купа изазивача је готова и то је већ иза нас. Мислим да смо оправдали улогу фаворита, а момци су сјајно играли. Нисмо се опуштали ни једног момента, једино тај први сет је био у неком грчу јер никад до сад нисмо играли такво велико такмичење. Већ 1. новембра идемо код њих, исто се надам нашој доброј игри и ако наступимо са оваквом игром или чак и бољом изаћићемо као победници, али још до тад има да се игра", рекао је Јунгић. 
 
Рашко Јовановић, тренер Спартака, рекао је како је рецепт за ревенш са Норвежанима озбиљан приступ, а да је свакако квалитет на њиховој страни.
 
"Прва ствар победа од 3:0, то је најбитније, може да се каже рутинска. Оно што мене у целој причи мање радује што нисмо приказали баш сјајну игру. Наша стара бољка - улазак у први сет до 20:20 егал игра са доста грешака. Већ други сет је модел какав ми треба да играмо, није ни он био сјајан, али противник је остављен на 12 поена. Тренерски гледано нисам пресрећан игром, али резултатом да. Ствар која ме можда највише радује је што сам у трећем сету сам могао да дам прилику момцима са клупе да и они осете, а и да буду свесни да ће нам требати у оваквом ритму. Волео бих да моја екипа схвати да ово што ми радимо доста значи многим људима, а не само нама. Овде се европска утакмица није играла скоро 50 година, тако да то има неку тежину", закључио је Јовановић.  
 
Реванш утакмица ће се одиграти у среду, 1. новембра од 19.00 часова у Фордеу, у Норвешкој. 
 
Победник дуела Спартак - Форде играће у шеснаестини финала Купа изазивача 2024. против португалског Фонте Бастардо Азора. 
 
Раднички - Амрисвил 3:0
 
Екипа Радничког доо из Крагујевца је дошла до победе у 1. колу Купа ЦЕВ. Крагујевчани су вечерас, у дворани "Језеро", савладали швајцарски Амрисвил са 3:0, по сетовима 25:22, 32:30 и 32:30.
 
Изједначена игра била је током уводног периода. Тек су домаћини успели да се резултатски одвоје током средине сета и стекну предност од три поена. Ипак, није госте то пуно пореметило и брзо су се вратили у егал игру (18:18). Концентрисанији су били одбојкаши Радничког у завршници и са 25:22 дошли до 1:0. 
 
KG 2
 
Права борба виђена је током другог сета. Још једном је био изједначен почетак, а тим који предводи Алекса Брђовић дошао је до нешто већег вођства средином сета (17:13). Нису се предавали гости из Швајцарске, већ су успели прво да изједначе, а затим и преокрену резултат у своју корист. Гледали смо врло неизвесну завршницу, а први до сет лопте стигао је Амрисвил. Спасили су то Крагујевчани, као и још две, а они су реализовали тек своју пету сет лопту за 2:0. - 32:30
 
Још један рели гледали смо у последњем периоду игре. Обе екипе давале су свој макисмум на терену. У већем делу сета домаћини имали су предност на својој страни. Међутим, при резултату 22:19 за Раднички, противничка екипа направила је серију поена (5:0) и тако стигла до две сет лопте. Раднички је прво успео да поравна резултат, а затим и да спасе још четири сет лопте. Након драме, искористили су Крагујевчани своју трећу меч лопту и са 32:30 остварили максималну победу.
 
KG 1 
 
Друга утакмица је на програму у среду, 1. новембра од 19.00 часова у Швајцарској. 
 
Раднички ће, уколико елиминише Швајцарце, у шеснаестини финала Купа ЦЕВ 2024. играти против румунске Крајове. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!