Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Максимална победа Партизана над Војводином

Одбојкаши Партизана остварили су другу овосезонску победу у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У малој сали СПЕНС-а, Партизан је надиграо Војводину НС семе са 3:0, по сетовима 25:22, 25:21 и 25:21, после 76 минута игре.

Овај меч био је реприза прошлогодишњег финала, у којем је Војводина освојила шампионску круну.

Војводина је на почетку уводног сета повела са 6:4, али је Партизан одговорио серијом од шест поена. Новосађани су у неколико наврата били близу изједначења, али су гости у тим тренуцима играли најбоље и нису дозволили противнику да пређе у вођство. Партизан је на крају освојио први сет са 25:22.

vojpar1

У другом делу се претежно играло поен за поен, да би црно-бели средином сета дошли до нешто веће предности (16:13). Није актуелни шампион Србије имао одговор на ово вођство београдског тима, који је убрзо дуплирао предност и повео са 2:0.

Као и први, екипа из Новог Сада боље је отворила и трећи сет (5:2), али је екипа Бојана Јанића дошла до резултатског поравнања, а нешто касније и до вођства (12:10). До краја овог сета, а испоставиће се касније и меча, Партизан је повећао резултатску разлику на четири поена, која су му била довољна да забележи други везани тријумф.

Бојан Јанић, први тренер Партизана, био је задовољан игром своје екипе: Дошли смо у Нови Сад да одиграмо једну јаку утакмицу и у томе смо успели. Били смо агресивни од првог до последњег поена. Нисмо падали када је Војводина играла добро, већ смо били мирни и сконцентрисани. Нашим сервисом смо правили притисак на њихов пријем. Иако смо одиграли одличну утакмицу, пробаћемо што пре да је заборавимо и да наставимо даље са борбом“, истакао је Јанић.

Тренер Војводине Слободан Бошкан честитао је Партизану на заслуженој победи: „Партизан је играо боље и честитам им на доброј игри. Ми смо одиграли слабије, поготово у пријему, а они су добро искористили предност свог јаког сервиса. Има још неких ствари на којима морамо да радимо“, рекао је Слободан.

У победничкој екипи највише су се истакли капитен Лазар Мариновић и Делгудајс Нејтан Грегори са по 14 поена, док је у екипи Војводине највише поена забележио Радослав Парапунов (22). Партизан у 4. колу очекује вечити дерби са Црвеном звездом, док ће Војводина другу победу тражити у Суботици против Спартака.