Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички после пет сетова савладао Млади радник

Раднички доо из Крагујевца и Млади радник и Пожаревца одиграли су сјајан меч у оквиру 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Раднички је у хали Језеро изашао као победник после великог преокрета са 3:2, по сетовима 27:29, 22:25, 25:18, 25:18 и 15:7, после 118 минута игре.

Раднички је боље ушао у ову утакмицу. Повели су на почетку са 4:1 и одржавали су ову предност до завршнице уводног сета, када је Млади радник дошао до изједначења (17:17). Одолео је тим из Крагујевца нападима Пожаревљана у тим тренуцима и дошао је на корак од освајања првог периода. Ипак, гости су до краја сета успели да спасу четири сет лопте, и изашли су као победници из првог дела игре – 29:27.

radmrp1

Боља игра у завршници првог дела игре, дала је крила екипи из Пожаревца. У другом сету су изабраници Драгана Бонића повели на почетку са 4:1 и све до краја сета нису испуштали вођство. Домаћа екипа покушавала је на све начине да заустави налет противника, али није успела да дође до позитивног резултата. Млади радник је други сет решио у своју корист са 25:22.

Предаја није била опција за тим Драгана Кобиљског. После уводног вођства гостију, Раднички је преузео иницијативу, средином сета дошао је до осам поена предности, који су му омогућили да лако освоји трећи сет са 25:18.

Тамо где су стали у претходном сету, наставили су домаћини и у четвртом. Повели су прво са 4:2, па са 12:9 и са 20:16, да би на крају четвртог периода изашли као победници, идентичним резултатом као и у претходном делу игре - 25:18.

Иако се очекивало да ће тај-брејк бити неизвестан као и обично, овога пута није био такав случај. Раднички је од старта одлучујућег сета био бољи како у одбрани, тако и у нападу и лако је дошао до предности (6:2). Наставио је у истом ритму и у даљем току овог сета и није допустио противнику да се резултатски приближи. На крају, Раднички је освојио пети период са 15:7 и забележио је другу победу у сезони.

Први тренер Радничког из Крагујевца Драган Кобиљски, био је задовољан игром своје екипе у току целе утакмице: „Иза нас је једна тешка утакмица. Екипа Пожаревца појачана са младим Алексом Батаком и одличним Младеном  Бојовићем је заиста екипа за поштовање. Ми смо добро отворили утакмицу, али нисмо успели да одржимо концентрацију и борбеност, што је омогућило играчима из Пожаревца да нам преотму први сет. У другом сету смо у потпуности потонули, али смо показали менталну снагу тиме што смо се вратили и остварили победу над одличном екипом Младог радника. Надам се да ћемо овако наставити и у будућности“ – рекао је Кобиљски.

Алекса Батак, техничар Младог радника из Пожаревца и репрезентативац Србије, признао је да је Раднички на крају био бољи: „Дуга и тешка утакмица. Имали смо проблема на сервису и грешили смо више него што је требало. У почетку смо се добро снашли и повели смо са 2:0, али се Раднички касније повратио и на крају су они после велике борбе били бољи“ – изјавио је млади Батак.

У домаћем тиму, најбољи у нападу је био Вук Ивановић са 13 поена, док је у екипи Младог радника Младен Бојовић забележио импресивних 27 поена. Раднички ће следећег викенда одмерити снаге са Спартаком у Љигу, а Млади радник ће као домаћин играти против Рибнице.

(фотографије: СПД МОК Раднички доо)