Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спартак наставио серију победа

Одбојкаши Спартака из Суботице забележили су трећу узастопну победу у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У мечу који је одигран спортској хали „Бреза“, Спартак је као гост савладао Таково из Горњег Милановца са 3:1, по сетовима 25:15, 20:25, 25:21 и 25:22, после 105 минута игре.

Занимљиво је то што се ова утакмица, после финала Суперкупа у обе конкуренције, играла на тарафлексу у бојама заставе Србије. Одбојкашки савез Србије је на тај начин наставио тренд који је виђен само на теренима у Италији.

Спартак је ушао у овај меч са жељом да на што лакши начин дође до победе. Већ у првом сету та жеља је уродила плодом. Од самог почетка је екипа из Суботице диктирала темпо, искористила је предност коју је створила у раној фази и освојила је сет са великом резултатском разликом – 25:15.

Иако је у првом сет домаћин одиграо слабије, то није био случај и у другом. После изједначеног резултата у већини овог периода и минималног вођства гостију, Таково је направило серију од четири поена и повело је са 21:17. Ова предност омогућила је тиму из Горњег Милановца да у наставку одигра опуштеније, што је било довољно да дође до изједначења – 25:20.

Суботичани су у трећем сету одиграли подједнако агресивно као и у првом делу игре. Повели су са 5:2, па са 12:6 и 18:11, али је до краја сета домаћа екипа успела да смањи резултатску разлику. Међутим, то им није било довољно да стигну до изједначења и гости су решили овај период у своју корист са 25:21.

tgmss1

Очекивало се да ће Спартак после другог вођства на мечу лако завршити посао у четвртом сету, али се на крају испоставило да је овај период био најинтересантнији. Иако су у већини сета гости имали најмање три поена предности, домаћини су на све начине покушавали да дођу до позитивног резултата. Најближи томе су били у самој завршници, када су успели да смање резултат на 23:21. Ипак, Спартак није допустио ново изненађење и забележио је трећу победу у сезони, док је Таково доживело трећи пораз.

Тренер Спартака Ивица Јевтић, честитао је својој екипи на важној победи: „Знали смо шта можемо да очекујемо од екипе Милановца и тако смо се и спремали. Ова утакмица за нас није толико била физички и тактички тешка, колика је била ментално, јер смо у претходне две утакмице били аутсајдери. У овом мечу смо први пут били фаворити, али смо то морали да докажемо на терену. Успели смо да се изборимо са тим и честитам момцима на доброј игри, пожртвованости и добром резултату“ – рекао је Јевтић.

Примач победничке екипе Никола Жугић, дао је свој коментар на ову утакмицу: „Као и сваке године, Суботицу краси енергија и хемија у екипи, што је успело да се оствари и ове године. Како смо победили прве две утакмице, тако смо добили и ову трећу у којој смо први пут били фаворити. Желео бих да честитам и екипи и управи, јер свака победа која се оствари је заједничка. У петак нас очекује утакмица са Војводином у којој ћемо се потрудити да остваримо нову победу“ – истакао је Жугић.

На овој утакмици, најрасположенији су били капитени својих екипа. Немања Јунгић забележио је 22 поена, док је код домаћина најефикаснији био Радован Гавриловић са 16 поена. У наредном колу, Спартак ће као домаћин дочекати Војводину, док ће Таково гостовати Нишу.