Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда надиграла Спартак. Жакић: Веома чудан осећај

Одбојкаши Црвене звезде остварили су нову победу на премијери 6. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је у СЦ „Вождовац“, победила Спартак из Суботице са 3:1, по сетовима 22:25, 26:24, 25:20 и 25:18.

Спартак је већ на почетку меча направио серију од пет поена, која му је дала ветра у леђа. Одржавали су Суботичани вођство током читавог првог сета. Звезда је тек у самом финишу овог периода успела да дође на поен заостатка, али је Спартак на крај стигао до предности.

Изједначена игра настављена је и у другом делу игре. Све до средине сета играло се поен за поен, да би у тим тренуцима екипа из Суботице успела да поведе 15:11 и 18:14. Међутим, екипа Црвене Звезде, коју са клупе предводи бивши стратег Спартака, Игор Жакић, смогла је снаге и у завршници је начинила преокрет, који јој је омогућио да дође до изједначења.

Трећи сет био је веома сличан као и први, али је овог пута Црвена звезда била та која је дириговала темпом. Повели су црвено-бели са 5:3, па са 12:8 и 19:15, да би сет окончали са 25:20 за ново вођство у овом узбудљивом мечу.

После три веома исцрпљујућа сета, умора је сустигао обе екипе, али је оставио веће последице на Спартак и Звезда је то знала да искористи. Домаћа екипа дошла је до резултатске разлике на почетку сета, коју је како се меч ближио крају само повећавала. Екипа из Београда је на крају славила са 25:18, и на тај начин је Игор Жакић нанео други пораз свом бившем тиму у Суперлиги.

Управо само Жакића питали какав је осећај наћи се наспрам тима који је водио дуги низ година: „Веома је чудан осећај, не знам ни како бих га описао. Свестан сам посла који треба да одрадим, али је било емотивно и другачије од у односу на остале утакмице. Драго ми је због мојих момака и генерално клуба што смо победили данас и одиграли једну добру партију. Са друге стране имам емоцију према Спартаку, коју нисам желео да показујем“ – рекао је Жакић.

Стратег Црвене звезде дао је свој коментар на одиграну утакмицу: „Први сет смо поприлично почели „смушено“, са доста неких техничких грешака и већ на почетку сам морао да тражим тајм-аут. После тога смо почели мало боље да играмо, али је Спартак на крају сигурном игром у блоку и одбрани успео да дође до предности. Мислим да је наш преокрет у завршници другог сета одлучио победника у такмице, јер да је тај период отишао другачије, вероватно би и исход био другачији. До краја смо успели да искористимо њихов енергетски пад и касније смо успели да дођемо до жељеног резултата“ – истакао је тренер Звезде.

Најефикасније на овом мечу био је коректор Црвене Звезде, Никола Мељанац, док је у екипи Спартака најбољи био Александар Тумбас са 17 поена. Звезда ће у наредном колу одмерити снаге са Рибницом у Краљеву, док ће Спартак дочекати Ниш.

(фотографија: Instagram @ok_crvena_zvezda)