Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Раднички после великог преокрета поразио Рибницу

Одбојкаши Радничког из Крагујевца забележили су победу у оквиру 6. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Раднички је вечерас као домаћин савладао Рибницу после велике борбе са 3:2, по сетовима 22:25, 22:25, 25:22, 25:23 и 15:10.

Можда и најбољи меч у досадашњем току првенства пружили су нам одбојкаши обе екипе.

Раднички је на старту меча повео са 5:1, али је Рибница одговорила серијом од пет поена. Брза реакција гостујуће екипe утицала је на игру домаћина, и Краљевчани су врло брзо дошли до седам поена предности. До краја сета није било превише узбуђења, и Рибница је повела са 1:0.

Изједначена игра настављена је и у другом делу овог меча. Обе екипе смењивале су се у минималном вођству, и тако је било све до краја сета, у којем је тим Милана Симојловића успео да дуплира своје вођство.

rkg rib2

Меч је настављен у истом ритму, све до половине трећег периода, када су Крагујевчани дошли до резултатског суфицита. Сјајним нападима и одличном блок игром, Раднички је стигао до смањења укупног резултата, идентичним скором као и у прва два сета.

Бољом игром у претходном сету, одбојкаши из Крагујевца омогућили су себи да се боре за потпуно изједначења. Тако је и било. Борба за сваки поен настављена је и у четвртом делу игре, чак је и Рибница у завршници имала вођство, али је екипа коју са клупе предводи Драган Кобиљски успела да дође до зацртаног циља.

Победник меча одлучен је у петом сету. Иако се у  тај-брејку обично води највећа борба, Рибница није имала снаге да парира расположеном противнику. Повео је Раднички са 4:1, па са 7:3 и 12:6, да би меч решио у своју корист са 15:10.

Драган Кобиљски, тренер Радничког, захвалио се публици на подршци коју је пружала екипи током меча: „Сигурно наша највећа победа ове године. Савладали смо званичног победника Купа, који је играо у пуном саставу, док ми још увек нисмо решили наше кадровске проблеме. Пре свега честитам играчима на изузетној борбености и што ни у једном моменту нису одустали. Наставили су да сањају да је победа могућа. Велико је задовољство победити у оваквом мечу. Захвалио бих се и публици која је била уз нас све време, и позвао бих је да дође у што већем броју у уторак против Партизана“ – истакао је Кобиљски.

Најефикаснији у екипи Радничког био је Вук Иванковић са 16 поена, док се у Рибници највише истакао Стефан Окосановић са 24 поена. Крагујевчани ће у наредном колу ићи на мегдан Такову, док ће Краљевчани дочекати Црвену звезду.