Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Пожаревљани изненадили црно-беле

Одбојкаши Младог радника дошли су до велике победе у 7. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пожаревљани су вечерас, у дворани „Мастер“, победили Партизан Сокербет са 3:1, по сетовима 23:25, 25:18, 25:22 и 25:20.

Екипа из Пожаревца је после два везана пораза забележила тријумф на веома тешком гостовању.

На почетку сурета вођена је изједначена игра, да би нешто касније домаћин дошао до предности (10:5). Одржавао је Партизан ову разлику све до саме завршнице, када се Млади радник приближио на само поен заостатка. Ипак, црно-бели нису дозволили ривалу да дође до изједначења и на крају су освојили сет са 25:23.

Пожаревљани су на старту другог дела игре били и више него мотивисани и повели су са 8:2. Није Партизан ни у једном тренутку овог сета био равноправан ривал, гости су повећавали своју предност, и на крају су прилично лако дошли до изједначења.

Игру из претходног, Млади радник је приказао и у трећем периоду. Прво се играло поен за поен, после чега је  тим Драгана Бонића направио серију од 6:1. Међутим, успео је Партизан да се консолидује, и врло брзо дође до изједначења. Иако се очекивало да ће овај сет потрајати, екипа из Пожаревца искористила је прву указану прилику и стигла је до потпуног преокрета.

Младен Бојовић и његови саиграчи нису се опустили после великог подвига, и већ у четвртом сету стигли су до велике победе. После још једног уједначеног почетка, Млади радник је повео са 9:6, па са 14:11 и 20:14, да би сет окончао са 25:20.

Тренер Младог радника, Драган Бонић каже да је његова екипа одиграла снажно у свим елементима: „Честитам мојим играчима на заслуженој победи. Мислим да смо извукли поуке из последње две утакмице које смо изгубили у првенству. Одиграли смо снажно у свим елементима. После првог сета у којем је Партизан био доминантан, успели смо да повежемо редове. Све линије су функционисале добро, почев од сервиса, блока, напада и одбране. Веома важна победа за нас после проласка у полуфинале Купа“ – рекао је Бонић. 

Техничар победничке екипе, Алекса Батак, сматра да је цела екипа одиграла сјајан меч: „Од почетка утакмице смо били фокусирани са јасним циљем да победимо, после мало лошије серије. Први сет је екипа Партизана одиграла сјајно, али смо се ми касније смирили и кренули смо да играмо како треба. Цела екипа је одиграла сјајан меч“ – закључио је млади техничар.

Алексу је вечерас са трибина бодрила сестра Мина, које се некада бавила одбојком, као и остали чланови његове породице: „Наравно, и сестра и породица су увек уз мене. То је нешто што ми много значи и даје ми мотив да се борим“ – истакао је Батак.

Најефикаснији у гостујућој екипи био је Младен Бојовић са 27 поена, док се код црно-белих истакао Нејтан Делгудајс са 14. Млади радник ће у наредном колу дочекати Спартак из Суботице, док ће Партизан играти против Спартака из Љига.