Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Хена Куртагић, најбољи млади блокер на свету, има највише циљеве са екипом ТЕНТ-а у овој сезони

Средњи блокер кадетске одбојкашке репрезентације, Хена Куртагић, освојила је сребрну медаљу на Светском првенству са јуниорском селекцијом и заузела четврто место на свету са кадетском репрезентацијом. На оба такмичења, Хена је проглашена за најбољег блокера света!

Висока девојчица из Новог Пазара има само 17 година, а од овог лета може да се похвали са две индивидуалне награде на светским шампионатима.

"Значи ми много што сам проглашена за најбољег блокера на Светском првенству у обе категорије. То је подстицај за даљи рад. Сматрам, међутим, да је то ипак само вид утешне награде на кадетском СП, јер се нисмо избориле за медаљу, иако мислим да смо много више заслужиле од четвртог места."

Летос је млада Куртагић добила прилику да се прикључи припремама сениорске репрезентације и да тренира са најбољим одбојкашицама света и да, први пут у каријери, ради са селектором Зораном Терзићем, који је проглашен за најбољег тренера у Европи 2021.

То је велико искуство за мене као младог играча, да играм са најбољим светским одбојкашицама. Веома је значајно било за моју игру, да подигнем форму на неки виши ниво. На почетку припрема имала сам  мали страх од селектора Терзића, јер нисам знала какав је. Временом сам се опустила и тренирала одлично, што је показао и резултат на крају.

С обзиром да су око ње била велика имена као што је Маја Огњеновић, Тијана Бошковић, као и и њен узор Стефана Вељковић – Лисинац, помно је слушала и упијала сваки дат савет старијих и искуснијих колегиница.

Hena2

"Супер сам се уклопила, играчице су сјајне. Све су ми понудиле помоћ око моје одбојкашке будућности, такође да, уколико ми нешто треба,  слободно могу да им се обратим. Поред савета, пратиле су и наша такмичења и честитале на постигнутом успеху."

Hena3

Након краја репрезентативне сезоне почела је клупска, где ће наступати за одбојкашки клуб „Тент“ из Обреновца, који ове године наступа у подмлађеном саставу.

"У овој сезони циљамо на највише, као и увек. Све играчице су врло младе и жељне доказивања. Првенствено се надам да ћемо започети добро сезону, очекујемо најбоље."

 

(фотографије: FIVB, OK TENT - INSTAGRAM @oktentobrenovac, OSSRB)