Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство максимално у Инђији

Одбојкашице Јединства уписале су шесту узастопну победу и поред ТЕНТ-а су једина непоражена екипа у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Изабранице Јова Цаковића су вечерас, на гостујућем терену, савладале Инђију са 3:0, по сетовима 26:24, 25:17 и 25:22.
 

До победе Јединство је предводила Уна Вајагић са 18, додале су по 11 Миња Осмајић и Ивана Недељковић. У противничком тиму највише истакла Теодора Исаиловић са 14 поена. 

Сјајно је отворило Јединство ову утакмицу и на самом почетку повело са 8:3. Разиграла се Исаиловић у наставку сета и њеним поенима Инђија је направила мини серију и дошла на три поена заостатка. Пад концентрације и неколико грешака у нападу коштало је изабранице Јова Цаковића да се Инђија скроз врати у сет и изједначи резултат на 19:19. Неочекивано смо добили неизвесну завршницу, а при резултату 23:23 играо се дугачак поен, који је због пецања играчице домаће екипе завршен у корист Јединства. Није искористио гостујући тим орву сет лопту, али је блоком Шућуровић реализована друга. -26:24
 
Поен за поен се играо на почетку другог периода, а Јединство иако је сјајно играло у пољу, и даље се мучило са реализацијом напада. Међутим, биле су стрпљиве гошће, постављале добар блок кад је требало и дошле до вођства (13:8). Давале су све од себе играчице из Инђије, али овог пута нису успеле да дођу до изједначења. Већ у наредном моменту на семафору је било 25:17 и Јединство је дуплирало своју предност.
 
Схватила је екипа Николе Јерковића да нема шта да изгуби и ушла је у трећи сет много одлучније. Повела је Инђија, али није дозволило Јединство да им пуно "побегну" противнице, већ је поравнало резултат на 11:11.  Преокренуле су гошће скроз резултат у своју корист, али није се Инђија предавала. Ухватиле су прикључак у једном тренутку, али само на кратко. Дошло је Јединство до четири меч лопте, а тачку на овај дуел ставила је Миња Осмајић поеном из напада. -25:22
 
Никола Јерковић, тренер Инђије, рекао је како је публика имала прилике да ужива у правим поенима, као и да су гледали једну праву женску одбојку. 
 
"Сигурно леп догађај за Инђију и за наш клуб. Први ТВ пренос у историји женске одбојке и то је нешто што нам је дало додатни мотив да пружимо онолико колико јесмо, а то је близу максимума. Јединство је вероватно нешто уморно после утакмице у Лиги шампиона. Велику шансу смо имали у првом сету, имали смо контра напад који би можда и донео тај сет, међутим одиграли смо смушено и нисмо реализовали. Управо ту се показаје разлика у неком квалитету и то је право стање ствари. Нисмо успели, изгубили смо тај сет на разлику. Пристојно смо играли и у трећем сету, били смо конкурентни све до самог краја. Све укупно, неки основни циљ који смо ми поставили смо данас и остварили. Борили смо се, публика је уживала у правим поенима и данас смо имали прилике да видимо једну праву женску одбојку" рекао је Јерковић.
 
Одбојкашица Инђије, Теодора Вулић, честитала је својој екипи на лепој утакмици.
 
"Замало тај први сет да освојимо, али у сваком случају заиста једна јако велика борба и јако сам задовољна како смо одиграли део одбране. Колико толико смо успевале да држимо и пријем. Жао нам је за тај први сет, али питање је да ли би утакмица отишла у другом смеру. Мислим да смо дали све од себе, ово је тренутно наш максимум", каже Вулић.
 
Милица Медвед, капитен Јединства, истакла је да јој је драго због освојених три бода на гостујућем терену.
 
"Драго ми је да смо побдили 3:0 и да смо однели три бода, али доста тешка утакмица за нас. Имали смо доста грешака, што нисмо смели себи да допустимо. Сјајан отпор Инђије, међутим ми треба да порадимо на неким основним стварима и сматрам да ће то онда бити много боље", рекла је Медвед. 
 
Јово Цаковић, тренер Јединства, задовољан је победом, али исто тако да је на данашњој утакмици било туристичко Јединство. 
 
"Добро је што смо победили и тиме сам задовољан, али све друго данас није било на нашем нивоу и ово није оно дисциплиновано Јединство. Слободно ћу рећи да је ово било туристичко Јединство. На први, а и на трећи сет је утицала наша недисциплина. Данас смо направили 27 неизвођених грешака, а знамо добро да када се игра озбиљнија утакмица, да ако желите да победите толеранција је између 4 и 6 грешака. Без обзира на моја упозорења и детаљан приступ и спремање утакмице ушли смо са пола гаса, само да одрадимо меч. То се управо одразило на неизвесност сетова. Нисам задовољан, а најбоља стратегија и терапија за ово што смо данас урадили биће наредни тренинг у сали", закључио је Цаковић. 
 
Статистику са утакмице можете да погледате овде.
 
У наредном колу Јединство дочекује ТЕНТ из Обреновца, док Инђија путује у Лајковац где ће играти против Железничара. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!