Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Клек и Раднички Бластерс у дуелу за опстанак!

Можда одлучујући меч за шансу за опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги игра се ове суботе у Клеку, у дворани ”Милош Грбић”, између две последњепласиране екипе, Клека и Радничког Бластерс.

Према пропозицијама, ове сезоне последња екипа на суперлигашкој табели испада директно у Прву лигу, док претпоследњи тим игра тзв. плеј-аут против друголасиране екипе на прволигашкој табели. Тренутна ситуација показује да су Клек и Раднички Бластерс из Београда главни кандидати за борбу за опстанак у друштву најбољих. Обе екипе имају тек по две победе, али тим из Баната има бод више. И управо ће ове две екипе одмерити снаге на врућем терену у Клеку, у оквиру 19. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 

Први следећи тимови у опасној зони су Инђија и Спартак из Суботице, који ривалима за испадање беже чак три победе или пуних осам, односно девет бодова. Инђија у овом колу гостује Срему, док Суботичанке иду на ноге шампиону, Јединству из Старе Пазове. Дакле, у случају да се не деси неко велико изненађење, Клек или Раднички Бластерс, пошто један тим мора да победи, смањиће разлику на две победе у односу на екипе које заузимају девето и десето место на табели.

Шта се даље дешава? У 20. колу, Спартак дочекује Железничар из Лајковца, Раднички Бластерс Црвену звезду, а Клек путује у Инђију. У наредном, 21. колу, Раднички Бластерс ће угостити Партизан Ефбет, Клеку долази ТЕНТ, Инђија путује у Београд Црвеној звезди, а Спартаку следи тешко гостовање у Сремској Митровици. Последње, 22. коло доноси нам дуеле тренутно четири последњепласиране екипе - Клек иде у Суботицу, а Раднички Бластерс долази у Инђију. 

Чини се, из распореда, да кључ борбе за опстанак заправо држе Инђинчанке, које се у последња три кола састају и са Клеком и са Радничким Бластерс. Порази против ове две екипе могле би чету Николе Јерковића да доведу и до плеј-аута, али победе, са друге стране, могле би да је лансирају и до плеј-офа. Спартак ће засигурно све карте бацити на меч против Клека у последњем колу и освајање шесте победе у првенству, која би требало да им гарантује опстанак. 

Раднички, на папиру, тренутно свакако има јачу екипу од Клека. Ипак, у пракси, екипа Николе Милосављевића не остварује резултате који се од ње очекују. Готово потпуно реновиран тим на полусезони, изгубио је од Уба и Спартака, бљеснуо је савладавши Јединство, помучио се добрано да добије Омладинца у пет сетова, а затим глатко изгубио од Железничара и Срема. Клек је у другом делу сезоне изгубио на страни од Омладинца, Црвене звезде и Партизана Ефбет, код куће није имао шта да тражи против Јединства, али је зато на домаћем терену својски намучио Срема у пет сетова. Реалистично, након међусобног дуела, и Раднички и Клечанке имају шансе за још две победе, уз ограду да су те победе унеколико извесније у случају београдске екипе. У теорији, обе екипе могу до пет победа, али тај пут и једне и друге води кроз Инђију. 

Сума сумарум, Клек ако изгуби у вечерашњем дуелу веома тешко ће се спасити испадања. Са друге стране, Раднички поразом доводи себе у компликовану али никако безизлазну ситуацију. Екипа која савлада Јединство у три сета, као што је то Раднички недавно учинио, може да победи свакога, па зашто да не и Црвену звезду код куће. Клек такав капацитет нема, па је меч са Радничким реално њихова последња шанса за наду у опстанак. 

Због тога очекујемо да ће трибине у Клеку бити испуњене до последњег места, да ће навијачи подићи температуру до максимума, а одбојкашице из Баната засигурно извући свој тренутни максимум, што нам гарантује изванредну спортску представу.

Поређење претходних мечева ових двају тимова, у којима Клечанке имају доста бољи скор, сада нема смисла. Оно што је пак сувисло нагласити јесте шта би могло да буде кључ победе једне и друге екипе. 

Клек свакако живи од поентерског учинка коректорке Ане Сарић и блокерског учинка младе Иве Лазић, која је статистички гледано ове сезоне други најбољи блокер лиге. Што су њихови проценти бољи, то је већа шанса ове екипе за успех. Раднички, са друге стране, мора да се побрине да дизач Јована Симић оствари добру конекцију са искусним триом, коректорком Древњок, примачем Тијаром Цезар и блокером Тањом Станојевић. 

Клек на победу чека још од 25. новембра када је савладао управо Раднички Бластерс у Београду. На том мечу бриљирала је Ана Сарић са 23 освојена поена, али Раднички је отад променио готово целу прву поставу. 

Улог је заиста је енорман и све очи биће упрте у овај дуел, који ћете од 19.00 часова моћи уживо да гледате на Јутјуб каналу Одбојкашког савеза Србије. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!