Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб убедљив у Београду

Одбојкашице Уба вратиле се су се на победнички колосек, пошто су оствариле победу у 7. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Уб је вечерас, у Београду, надиграо Партизан са 3:0, по сетовима 25:14, 25:19 и 25:19.

Почетак меча био је у знаку гостујуће екипе. Убљанке су уводни сет отвориле серијом од седам поена и већ у старту дале до знања Партизану да ће морати добро да се помучи како би им парирао. Наставиле су са убедљивом и агресивном игром и у наставку, грешака готово да није ни било и на тај начин убрзо су повеле са 1:0.

Успела је екипа Дарка Закоча да се колико-толико стабилизује после неубедљивог првог дела игре, и боље је ушла у други период. Међутим, Уб је већ после неколико напада пронашао ритам из претходног сета, преокренуо је резултат, и до краја је одржавао ту предност. Покушао је Партизан у завршници да се приближи ривалу, али без пуно успеха, и актуелни шампион Србије је дуплирао предност.

Готово иста игра виђена је и у трећем периоду, само што је овог пута Партизан у већини сета био на поен, два заостатка. Уб је средином овог дела игре дошао до резултатске залихе, коју је уз све покушаје одбојкашица у црно-белим дресовима успео да сачува и дошао је до максималне победе.

parub

Маријана Боричић, тренер Уба, сматра да је ово најбоља утакмица њеног тима у досадашњем току такмичења: „Ово је најбоља утакмица у првенству коју смо до сада одиграли. Посебно је први сет био без грешке. Честитам мојим девојкама на приказној игри. Мислим да је ова победа добра увертира за наставак такмичења“ – истакла је Маријана.

Анђела Веселиновић каже да се она и њене саиграчице нису надале овако убедљивом резултату: „Честитам својим саиграчицама на доброј игри. Мислим да смо испоштовале све што је договорено у свлачионици. Искрено, нисмо се надале оваквом резултату. Биле смо добре у пријему и сервису. Ова утакмица нам веома значи за самопоуздање, јер нас већ следеће недеље очекује меч са Железничаром, који ни најмање неће бити лак. На нама је да тренирамо, и мислим да ће се труд исплатити“ – закључила је Анђела.

Најефикасније у победничкој екипи била је Љубица Кецман са 17 поена, док је код домаћина, Нина Јакић додала 13. Уб ће у наредном колу дочекати Железничар из Лајковца, док ће Партизан гостовати Спартаку у Суботици.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!