Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб надмудрио Звезду

Одбојкашице Уба забележиле су значајну победу у 15. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су вечерас у Београду, победиле домаћу екипу Црвене звезде са 3:2, по сетовима 28:26, 25:18, 18:25, 23:25 и 15:12.

Велика борба вођена је током целокупног меча. На самом старту уводног сета играло се поен за поен све до резултата 7:7. Уб је у тим тренуцима направио серију од три поена, коју је чувао све до завршнице, иако је Звезда на све могуће начине покушавала да се приближи ривалу. У томе је и успела при резултату 19:19 и у наставку је на снази била права резултатска клацкалица. Обе екипе су периодично имале предност, али нису успевале да реше сет у своју корист. На крају су црвено-беле грешком у нападу поклониле сет лопту Убљанкама, које су преко сјајног блока Александре Глигорић успеле да прве дођу до предности.

czv ub1

Почетак другог дела игре био је у знаку домаће екипе, које је најпре повела са 5:0, па са 7:2. Ипак, брзо су се пробудиле и изабранице Маријане Боричић, направиле су серију од 7:1, и резултат у потпуности преокренуле у своју корист. У наставку је било приметно тактичко надмудривање обе екипе, пошто су и Београђанке и Убљанке имале периоде у којима су биле у предности. Међутим, при резултату 17:17, Уб прави серију од три поена, коју је до краја овог дела игре само повећао и на крају са 25:18 стигао до великог вођства.

Тим Милана Гршића је у трећем периоду био решен да што пре смањи велики заостатак за ривалом. После још једног неизвесног почетка, одбојкашице у црвено-белим дресовима су у потпуности преузеле иницијативу. Сјајним нападима и поенима Дајане Бошковић, којима је кумовала стандардно добра Бојана Дрча, Црвена звезда је лако градила предност, коју је касније, и поред солидне завршнице Уба, успела да претвори у сет.

Нови период, ново надигравање. Поново је сам старт био и више него изједначен, да би при резултату 13:13, овогодишње финалисткиње Купа Србије направиле резултатску разлику и стигле до нешто веће предности (16:13). Ипак, као што је то био случај у већем делу претходног тока меча, предност домаћина није дуго потрајала и поново се водила рововска борба. Тако је било до саме завршнице, када је Звезда нападима Невене Сајић и Божице Марковић испунила зацртани циљ, и поравнала укупан резултат.

Сва неизвесност и напетост и целокупног меча, стала је у пети, одлучујући сет. И једна и друга екипа имале су у виду да је улог веома велики, што је још једном довело да изједначене одбојке. Тек при резултату 10:10, Уб је направио искорак, везавши четири узастопна поена. На крају су изабранице Маријане Боричић искористиле другу шансу и кући однеле два велика бода.

Маријана Боричић, тренер Уба, сматра да њене играчице морају да покажу веру у себе: „Веома ми је драго што смо данас победили. Мислим да смо у претходном периоду напорно радили и веровала сам да је ово моменат у којем можемо да угрозимо пре свега Црвену звезду, која је објективно против нас фаворит. Нисмо јеш увек показали довољно вере у себе. Свакако да је Звезда после 2:0 за нас много боље заиграла, али сматрам да смо ми у кључним моментима показали несигурност, која је непотребна. Ове играчице нису неискусне, јер имају доста одиграних утакмица иза себе, али морају да схвате да вреде и да могу да играју квалитетније. Надам се да ће им ова победа у томе помоћи, тако да је са те стране ова победе важна за нас“ – закључила је Маријана.  

Милан Гршић, стратег Црвене звезде, дао је свој коментар на вечерашњу утакмицу: „По резултату једна заиста узбудљива утакмица. Честитам екипи Уба на победи и мислим да су они њу и за нијансу више заслужили. Нарочито су у прва два сета били много бољи ривал. Ми нисмо адекватно ушли у сам меч. Без доброг сервиса и пријема, веома је било тешко играти против Уба. Ситуација се мало преокренула у трећем и четвртом сету, јер смо били сигурнији у скоро свим елементима. У петом сету су се десиле неке ствари којима није место у таквим тренуцима. Анализираћемо утакмицу и потрудићемо се да се то више не дешава у будућности“ – казао је Гршић.

Александра Глигорић, средњи блокер Уба, сматра да је њена екипа могла раније да заврши утакмицу: „Једна изузетно тешка утакмица, поготово што је игра у већини времена била у егалу. Можда због превелике жеље за победом нисмо успеле да решимо неке ситуације које завршавамо на другим утакмицама, а поготово на тренинзима. Да смо то решили, и ова утакмица би се раније завршила“ – рекла је Александра.

Бојана Дрча, капитен Црвене звезде, нада се бољим издањима њене екипе у наставку првенства: „Тешка утакмица против Уба. Мислим да смо лоше почели и да ни у једном елементу нисмо имали среће да добро одиграмо. Драго ми је да смо се вратиле у утакмицу, и да смо трећи и четврти сет одиграле колико-толико добро. У петом је Уб можда имао више среће и одиграо мирније у тренуцима када је то требало. Ми настављамо даље са тренинзима и утакмицама и надамо се бољим партијама“ – истакла је Бојана.

У победничкој екипи, највише се истакла Љубица Кецман са 23 поена, док је код домаћина Дајана Бошковић уписала 20. Уб ће следећег викенда дочекати Партизан, а Црвена звезда ће гостовати Спартаку у Суботици.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!