Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство савладало шампиона и наставило блиставу серију!

by Душан Крстић

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове забележиле су четврту везану победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, код куће, надиграле Црвену звезду са 3:1, по сетовима 25:14, 25:21, 20:25 и 25:19.

У сјајној атмосфери за коју су биле задужене присталице домаће екипе, Јединство је наставило са серијом победа и то против актуелног освајача дупле круне.

Офанзивно је Јединство ушло у ову утакмицу и поенима Миње Осмајић и Бранке Тице повело је са 6:2. Није се ту зауставила екипа Јове Цаковића, пошто су поене почеле да освајају и сестре Миљевић и на тај начин предност је само расла. Звезда једноставно није имала одговор на распуцану домаћу екипу, која је на крају сета ривала оставила на свега 14 освојених поена.

Пауза између сетова, добро је дошла екипи из Београда, која је у други период ушла решена да се што пре врати у меч. Одмах је тим Ратка Павличевића повео са 6:2, али се Јединство сјајном блок игром и нападима експресно вратио, након чега је стигао и до преокрета (12:9). Звезда је до краја, у неколико наврата успевала само да дође на поен заостатка и Пазовчанке су заслужено стигле до великих 2:0.

Почетак трећег сета, био је готово исти као и код другог. Звезда је серијом од 7:2, одмах наговестила да ће свим силама покушати да се резултатски врати у меч. Нешто касније, то јој је и пошло за руком, иако је тим Јове Цаковића поново био и више него равноправан ривал. Средином сета су црвено-беле даме успеле да се одвоје на три поена и до краја су сачувале ту резултатску разлику за 2:1.

После изгубљеног сета, домаће одбојкашице знале су да у четвртом периоду морају да поврате игру из прва два. Тако је и било, пошто је Јединство најпре повело са 8:3, па са 15:7 и 20:10, да би, и поред боље игре Звезде у завршници, са 25:19 стигло до велике и четврте узастопне победе.

Јово Цаковић, тренер Јединства, каже да је његова екипа добро контролисала меч.

„Задовољан сам наравно резултатом, а добрим делом сам задовољан и игром. Не могу да будем незадовољан, јер смо добро контролисали меч, осим у трећем сету, када смо јурили резултат. Наравно, након анализе ћемо видети на чему још треба да порадимо. Надам се да ћемо у неким елементарним стварима још напредовати. Конкретно мислим на одбрану и блок, јер у овој утакмици нисам био задовољан тим стварима. Остаје нам да се припремамо за наредну утакмицу, која нас већ у среду очекује овде, против екипе Уба“, закључио је Цаковић.

Стратег Црвене звезде, Ратко Павличевић, честитао је Јединству на заслуженој победи.

„Морам да честитам екипама на борби, а Јединству и на победи. Тешка утакмица за нас, јер смо у последње време одиграли доста мечева и доста путовали. Вероватно је и то оставило мало трага, али то не умањује победу Јединства. На нама је да се сконцентришемо на наредну утакмицу, коју играму у оквиру квалификација за Лигу шампиона. Покушаћемо да се опоравимо и да наше мисли усресредимо ка том мечу“, истакао је Павличевић.

Исидора Коцкаревић, капитен домаће екипе, дала је свој коментар на утакмицу након победе.

„Пре свега бих честитала својој екипи. Један тежак период је иза нас. Драго ми је да смо максимално ушли у овај меч. Можда остаје жал за трећим сетом, јер смо на почетку имали пад концентрације и то нас је коштало освајања тог периода. Ипак, сматрам да из тога треба да извучемо поуке, и већ сутра се окренемо наредном противнику“, рекла је Исидора.

Најефикаснија у домаћој екипи била је управо Исидора Коцкаревић са 25 поена, док се код гостију највише истакла Тара Таубнер са 17.

Статистику са ове утакмице можете погледати овде.

Јединство у наредном колу, које је на програму већ у среду, дочекује Уб, док ће Црвена звезда своју утакмицу 4. кола одиграти накнадно, због обавеза у квалификацијама за Лигу шампиона.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!