Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Лајковчанке успешне на Бањици

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су тријумф у дербију 18. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Бранка Ковачевића су вечерас, као гошће, надиграле Црвену звезду са 3:1, по сетовима 23:25, 25:23, 25:23, 25:15.

Лајковчанке су након преокрета наставиле блиставу серију победа и задржале лидерску позицију на табели.

За нијансу је Железничар боље отворио уводни део игре и повео је са 6:4, али је Звезда серијом од 5:0, за тили час преокренула резултат у своју корист. Успела је екипа из Лајковца да на тренутак врати егал (8:8), али је затим везала четири грешке и омогућила је ривалу да стекне лепу резултатску залиху (12:8). Зналачки су изабранице Ратка Павличевића искористиле поклоне противника и до саме завршнице су вешто чувале предност. При резултату 22:18, у корист домаћина, Бранко Ковачевић одлучио је да затражи тајм-аут, који је донекле уродио плодом, пошто су гошће пришле на само поен заостатка (23:22). Међутим, довољно су биле концентрисане црвено-беле даме и поенима Стојић и Клегер стигле су до вођства од 1:0 (25:23).

czv zel1

Наставио је актуелни освајач дупле круне са бољом игром и у наредном сету. После изједначеног старта, Звезда се одвојила на три поена разлике (12:9), и чинило се да ће и из другог периода изаћи као победник. Ипак, Железничар се није предавао и поенима Вање Ивановић је стигао до преокрета (13:12). У даљем току сета се пробудила и Мадан Розалес, која је својима успешним нападима водила Лајковчанке ка изједначењу. Иако је Железничар био нешто квалитетнији у тим моментима, Звезда је све време била за петама ривалу и учинила је завршницу занимљивом. Баш као и противник у минулом, Ана Живојиновић и другарице су у финишу другог сета успеле да се приближе на поен заостатка, али је на крају Железничар био истрајнији и са 25:23, поравнао је резултат.

Током већег дела треће деонице, имали смо прилику да пратимо праву резултатску клацкалицу. Железничар је одлично започео овај период и одмах је преко тандема Узелац-Ивановић, повео са 7:3. Није дуго требало Звезди да се резултатски врати и већ до средине је грешкама ривала, уз ас сервис Александре Ћировић, имала предност од 12:9. Одржавао је тим Ратка Павличевића ову предност све до саме завршнице и чинило се да ће лако стићи до новог вођства (21:18). Ипак, олдичним сервисом Ане Антонијевић уз још три поена Розалес, Железничар је направио серију од 6:1, и стигао је до две сет лопте. Искористиле су изабранице Бранка Ковачевића другу шансу и идентичним резултатом као у претходна два, трећи сет су привеле крају.

Дилема око победника ове утакмице решена је у четвртом периоду. Железничар је на крилима одличне игре из завршнице трећег сета, одмах стигао до лепе предности. Као што је то био случај у дотадашњем току меча, Вања Ивановић блистала је и у овом сету. Својим поенима и сигурном игром је водила своју екипу ка новој победи. Повео је Железничар најпре са 8:4, па са 14:9 и са 21:12, да би са 25:15, забележио тријумф.

Вања Ивановић, примач Железничара, дала је свој коментар након победе у Београду.

„Желим пре свега да честитам својој екипи на победи. Први сет је био веома неизвестан, јер се играло поен за поен. Ипак, драго ми је да смо успеле да преокренемо утакмицу у нашу корист и одиграмо као екипа“, рекла је Вања.

Александра Ћировић, техничар Црвене звезде, каже да је њена екипа пружила добар отпор.

„Честитам Железничару на заиста сјајној игри и заслуженој победи. Мислим да смо пружиле добар отпор, али нас је одличан сервис Железничара пореметио. Очекује нас још утакмица до краја првенства и надам се новим победама“, истакла је Александра.

Најефикаснија у победи своје екипе била је Вања Ивановић са 21 поеном, док се у домаћој екипи истакле Ана Клегер и Божица Марковић са по 11.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Железничар у 19. колу дочекује Уб, а Црвена звезда ће угостити Нови Сад.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!