Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: (Новосадско) Јединство у Убу

Пред нама је 16. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге и овога пута нећу се бавити најавом на уобичајени начин, зато вас молим за мало стрпљења док читате ово…


Морам да почнем причу са успехом Јединства. Људи, клуб из Старе Пазове ће играти полуфинале Челенџ купа и морамо да схватимо колики је то успех. Као да је јуче било, сећам се 2015. године и освајања овог такмичења од стране одбојкаша Војводине, за сада јединог које је освојила нека наша екипа. Мало ко је тада могао да схвати шта је урађено и колики је то успех. Неко ће рећи да је то трећеразредно европско такмичење и слично, али хајде да будемо озбиљни.

Клинке из Старе Пазове су нашле место међу четири у оквиру европског такмичења, мало ко је тиме могао да се подичи до сада. Пао је Порто у двомечу, али морам да кажем да сам био импресиониран како су се Цаковићеве девојке снашле у Португалу. Ок, први меч 3:0, али 2:0 у реваншу за домаћина и онда креће трећи сет, као да је први и да се ништа раније није десило, а затим и четврти у ком је на крају било мало трзавица, али знали смо сви да је успех на следећем кораку, па смо све разумели. Сад је на реду Лугож у полуфиналу, а тамо Силвија Поповић и Тања Грбић, те на клупи Угљеша Шегрт и Драган Грбић. Рекао бих ривал по мери, када знамо да Јединство већ годинама за новогодишњу паузу баш иде у Румунију на припремне мечеве и то по правилу успешно. Случајност или су у Пазови знали да ће овако нешто десити па су ишли у извиђање? Свакако, пред нама је нови празник одбојке и наравно, навијаћу за Јединство, као и верујем сви у Србији.

Само да мало вратимо филм. Како сам већ рекао, Воша је освојила Челенџ куп 2015. године и на крају те сезоне играла финале плеј-офа код нас. Није било среће тада, али од наредне сезоне је узела прву титулу и до сада нанизала шест. Да не схватите погрешно, не имплицирам да ће тако бити и са Јединство, али само кажем…

И да, да објасним наслов (верујем да се неко сигурно запитао). Као Новосађанин, већ дуго сањам о стабилном суперлигашу, а референца на Јединство је наравно састав стартне поставе. Верујем да то сви знамо, али сестре Марија и Тамара Миљевић, те Миња Осмајић и Исидора Коцкаревић су из Новог Сада. Нисмо баш у комшилуку, али као да јесмо. И да, Јово Цаковић је у озбиљну тренерску каријеру кренуо управо из Новог Сада, односно Варадина, па многи одбојкашки посленици сматрају да је и он делом Новосађанин. На крају, волео бих да чујем и ваше мишљење, докле може Јединство у Челенџ купу?

После овог успеха у Европи, Јединство ће на гостовање Убу и то је трећи везани домаћи дерби за плаве Сремице. Претходна два Старопазовчанке су изгубиле од Железничара (3:1) и Црвене звезде (3:2), па су пале на друго место на табели, али играње Европе мора да узме свој данак у једном тренутку. Уб и Звезда прате Јединство у стопу и у случају да у овом дербију победи искусни Уб, Пазовчанке би пале на четврто место са трећим поразом, али не треба унапред причати. Гледао сам са трибина меч Јединства и Уба у Пазови и утакмица је била веома квалитетна, а Уб је имао 2:0, али су домаће дошле до два бода. Такође, Јединство је било боље од Уба у двомечу Челенџ купа, па пре свега 15 дана победило тамо са 3:0. Зато само очекујем квалитет.

Железничар се попео на прво место и у овом колу дочекује Спартак који је најпријатније изненађење првенства и још није касно да се до краја домогне и пете позиције на табели. Ипак, Лајковчанке су код куће фавориткиње и тешко ће бити „голубицама“ јер је и у првом делу сезоне у Суботици био 3:1 за Железничар.

Интересантно би могло да буде и у Београду где Звезди долази растерећени Срем који је изузетно близу плеј-офа, али младост не зна који су му лимити па ће бити борбе. Ипак, добила је Звезда и Пазову у прошлом колу па не би смела да дозволи себи луксуз пораза. Слично је и у Обреновцу, ТЕНТ је фаворит против Омладинца, али свака победа мора да се заради. Омладинац јесте новајлија у лиги, али је показао већ много пута шта уме па је опрез неопходан, иако су „енергетичарке“ са предзнаком фаворита.

За крај, Партизан Ефбет је близу три бода у Новом Саду па се нада лепом времену јер Змај Јовина је сјајна у ово доба године, а судећи по прошлом колу, Инђија ће узети бодове против Аса. Може да их понесе победа против ТЕНТ-а, али искусне су довољно да наставе добар низ.

Код мушкараца нас очекује неколико занимљивих дуела. Већ данас, Таково дочекује Нови Сад Манекс и ово је један од задњих возова за Милановчане да траже опстанак, али и плави Новосађани нису у много бољој позицији па су и њима бодови неопходни. У њиховом дуелу у Српској Атини, гледали смо пет сетова, а Таково је водило 2:1. Зато и данас треба очекивати велику борбу. Воша ће у Краљево и то је дерби врха табеле. Новосађани су први и све чешће делују недодирљиво. У првом њиховом мечу ове сезоне видели смо један неизвестан и два лагано добијена сета црвено-белих па су и сада фаворити, без обзира на тежак терен у Краљеву.

Партизан Ефбет иде у Крагујевац и благи је фаворит по ономе што приказује у последње време. И даље Раднички кубури са повредама, али „Језеро“ је један од тежих терена у лиги. У првом делу било је 3:0 за црно-беле, а били су бољи и у двомечу Купа, али тада је Раднички добио код куће 3:1, с тим да је четврти сет тада завршен 25:9.

ТВ пренос иде из Пожаревца у недељу, Млади радник чека Црвену звезду и не знам шта бих рекао више од тога да нас очекује квалитетан дуел и велика неизвесност. Обе екипе су, у спортском смислу, дужне једна другој па је борба загарантована, а сада су оба на односу победа и пораза 8-6. Треба рећи да су црвено-бели везали две победе, а Млади радник три пораза, док је у првом делу сезоне било 3:0 за Пожаревљане у Београду, додуше после сва три сета на разлику.

Јединство не мора да размишља о опстанку, али би хтело плеј-оф, а Спартак из Суботице жели друго место пред доигравање. Можда је већи улог за „голубове“ на овом мечу, али ајде ви објасните Мишку, Томи, Рољи и осталима шта они могу, а шта не могу. Иако је пола екипа Јединства старије од Спартаковог тренера Ивице Јевтића, биће ту борбе и не смем ништа да прогнозирам. У првом делу, у ”Дудовој шуми” било је 3:0, али исто тако се тешко освајају бодови у Старој Пазови.

Љижанима и теоретски преостаје све мање времена да се спасу, иако су у последње време показали неколико сјајних партија. У госте им долази Карађорђе, који се такође бори за опстанак и ова победа могла би да буде тај корак одлуке који би их оставио у елити. Зато је улог за тим из Тополе већи, а 3:0 из првог дела само им повећава шансу и у овом колу.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!