Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Новосађани ударили пету рецку у дуелима са Партизаном!

by Душан Крстић

Одбојкаши Војводине из Новог Сада стигли су до тријумфа у дербију 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Млади Новосађани су вечерас, у хали „Александар Николић”, поразили Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 20:25, 25:20 и 26:24.

Можда је после освајања Суперкупа могло да се помисли да је Војводина лошим издањем Партизана уграбила први трофеј. Након две победе над истим ривалом у полуфиналу Купа Србије многи су причали да је млада екипа из Новог Сада кројена за велика дела. А вечерас смо, по пети пут од почетка ове сезоне и други лигашки у само три недеље, добили потврду да је Војводина већ сада једна од најбољих екипа на овим просторима, са којом Партизан просто не зна да се носи.

Мора се узети у обзир и да је Партизан вечерас био ускраћен за игру Луке Тадића, Милија Мрдак и Новица Бјелица су се тек вратили у погон, али све то никако не умањује победу ”лала”.

Након изједначеног почетка и краткорочног вођства Партизана, новосадски тандем Убипарип-Станковић упалио је моторе и серијом од 6:0, донео је својој екипи преокрет (11:6). Успела је Војводина у наредних неколико поена да сачува стечену предност, али су црно-бели средином сета поенима Мрдака и Петровића вратили егал (16:16). Деловало је у тим тренуцима да ћемо у завршници гледати рововску борбу, али да не буде тако потрудили су се Милановић и Рудић, који су успешним блоковима донели ново вођство финалисти Купа Србије (19:16). До краја је чета Марка Наранчића, и поред свих покушаја ривала, успела да сачува стечену залиху и са 25:22, повела је са 1:0.

Већ у другом сету су изабраници Бојана Јанића одлучили да узму ствар у своје руке и покушају да поравнају резултат. То им је убрзо пошло за руком, пошто је Партизан ка зацртаном циљу на почетку друге деонице капитенски повео Мрдак, а ускоро је и млади Допуђ са два везана блока само повећао предност свог тима (12:6). Иако су Новосађани у наредних неколико поена успели да истопе предност домаћина и дођу на минус два, црно-бели нису поклекли и у завршницу су ушли са плус четири (20:16). Да је Партизан вечерас веома расположен у блок игри, добили смо потврду и на самом крају сета, када су Бјелица и Мрдак успешно зауставили нападе ривала и режирали заслужено изједначење.

Често су момци из Новог Сада ове сезоне, иако су једна од најмлађих екипа, показивали да знају да се носе са притиском. То је управо био случај и у овом сету, који су отворили вођством од 6:1. Иако је Партизан брзо успео да ухвати прикључак, ”лале” се нису деморалисале, пошто су при резултату 10:9, поенима Рудића и Станковића, поново стигле до лепе резултатске залихе (14:9). Испоставило се ускоро да је овај јуриш гостију био пресудан. Партизан и поред свих покушаја, просто није могао да спречи сценарио из прве деонице, јер је Војводина до краја сета била довољно концентрисана, сачувала је стечено вођство и са 25:20, по други пут је повела на утакмици.

Било је јасно свима у табору црно-белих да је ”враг однео шалу”,  и да у четвртом сету морају да прикажу своју најбољу игру како би изборили пети. Одмах су изабраници Бојана Јанића прионули на посао, јер су поенима Лазара Мариновића повели са 4:1. Ипак, брзо је стигао одговор Војводине у виду преокрета, али он овог пута није уздрмао домаћина који је средином сета успео да обузда ривала (12:12), а затим и да поново стигне до предности (15:13). Деловало је у тим моментима да Новосађани немају снаге да у овом сету зауставе захуктали ”парни ваљак”, који је у даљем току сета убацио у пету брзину и у завршници стигао до чак пет сет лопти (24:19). Ипак, само је деловало. При поменутим резултату, Жарко Убипарип и Филип Савовски одлучили су да ову утакмицу реше у четвртом сету, пошто је поменути тандем одличном игром у одбрани и нападу, уз грешке ривала, омогућио свом тиму да веже седам поена и кући однесе сва три бода.

Матија Милановић, техничар Војводине, истиче да је његова екипа показала квалитет и веру у своју игру.

„Пети пут играмо ове сезоне са Партизаном, тако да можемо да кажемо да се познајемо јако добро. Све што смо досад одиграли су биле веома неизвесне и добре утакмице пре свега за нас, али и за публику. Вечерас смо ми били гости и знали смо да ће бити тешко и да не смемо лако да уђемо у меч. То смо и показали нашом игром. Први сет смо почели веома добро, док је у другом опао наш квалитет игре, али смо успели да се вратимо у трећем. И на крају, у четвртом сету смо губили 24:19, али смо показали наш квалитет и веру у то што радимо. Доказали смо да не падамо када губимо и успели да освојимо тај четврти сет. Честитам Партизану на фер и коректној борби, а мојој екипи на феноменалној игри и победи”, закључио је Милановић.

Најрасположенији у тријумфу своје екипе био је Лука Станковић са 18 поена, док се у редовима црно-белих истакао Милија Мрдак са 27 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Војводина ће у 18. колу дочекати Карађорђе, док ће Партизан гостовати Младом раднику.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!