Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство срушило лидера и наставило борбу за опстанак!

by Душан Крстић

Одбојкаши Јединства из Старе Пазове направили су велики подвиг у 20. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Жељка Вукелића је вечерас, на свом терену, надиграла Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 20:25, 25:19, 21:25 и 15:12.

Можда на папиру ова утакмица није била најзанимљивија, али су се Пазовчани потрудили да је учине таквом и направе једно од највећих изненађења у овој сезони.

Било је јасно и пре почетка сусрета да би победа гостију вечерас значила и оверу прве позиције пред почетак плеј-офа. Ипак, испоставило се од самог старта утакмице да је Јединство решено да већ након овог меча себи повећа шансе за опстанак и избегне бараж. Серијом од 10:6, за коју су понајвише били заслужни Пешут и Ћук, Јединство је дало до знања црвено-белима да им неће бити лако вечерас. Није желела домаћа екипа у тим моментима да се заустави, већ је и у даљем току сета била бољи ривал на терену и у завршницу је ушла са лепом резултатском залихом и успела је да обезбеди четири сет лопте. Иако је Звезда била на добром путу да овај сет продужи и у наставку утакмице евентуално избегне драму, Јединство је до краја било довољно концентрисано, искористило је четврту шансу и са 25:23, повело је са 1:0.

Након позитивног резултат из првог периода, Пазовчани су добили додатну дозу самопоуздања и на готово исти начин као претходни, отворили су други сет. Међутим, овог пута је Звезда на време успела да се тргне, пошто је при резултату 12:8, у корист домаћина, направила серију од 10:4 и потпуно је прешла у вођство. У наредних неколико поена поново се распламсала борба, да би Звезда у завршници успела да сломи отпор ривала и успешним блоковима Жугића и Стефановића поравна укупан резултат – 25:21.

Иако резултат из минуле деонице није ишао на руку Пазовчанима, деловало је током целокупног трећег сета да их он није пореметио. Као што је то био случај у претходна два, Јединство је боље отворио сет и повело је са 11:9. Таман када су сви очекивали налет Звезде, Мирослав Радишић и другови су имали другачије планове, пошто су при поменутом резултату зналачки искористили грешке ривала и везали пет поена (16:9). Већ тада је било јасно да ће се изабраници Ивице Јевтића тешко вратити у овај сет, а потврду тога смо убрзо и добили, пошто је Јединство до краја вешто чувало залиху и са 25:19, по други пут је повело на утакмици.

Све оно што смо гледали у прва три сета би свакако ставило Јединство у улогу фаворита за освајање четвртог, али се са друге стране, ипак, налазила екипа која је већ неколико недеља лидер првенства. Свакако да су црвено-бели морали да оправдају овај епитет у четвртом чину и већ од старта су заврнули рукаве. Након раног вођства од 10:5, дошло је до пада концентрације гостију из Београда, што су Пазовчани знали да искористе, али само на кратко (13:14). Брзо се сабрала чета Ивице Јевтића и у наставку је успела да стигне до преокрета, а потом и да овај период приведе крају у своју корист и утакмицу одведе у тај-брејк – 25:21.

А у одлучујућем сету смо гледали истинску борбу. Након уводних 5:5, прво је запретило Јединство, пошто је са три везана поена стигло до осетније предности. Међутим, убрзо је Звезда одговорила истом мером, да би потом блоковима Бохарева и Николића преузела вођство (12:10). Иако су многи помислили да је утакмица већ тада готова, ускоро је на линију стао Горан Бјелица, који је одличним сервисима, од чека су два била аса, омогућио свом тиму да стигне до велике победе – 15:12.

Жељко Вукелић, тренер Јединства, истакао је да су његови играчи одиграли заиста добру утакмицу.

Вечерашња утакмица развила се у оном смеру у којем смо ми једино могли да очекујемо против овакве екипе, а то је да избегнемо њихов сервис и да их померимо на пријему, што смо и успели. С обзиром на то да је нама свака победа битна до краја сезоне, момци су показали карактер против екипе која је лидер на табели и одиграли су заиста добро. Овакве утакмице су значајне за завршницу, јер нам је сигурно потребна још једна победа како бисмо опстали у лиги и избегли бараж”, рекао је Вукелић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Горан Бјелица са 27 поена, док се код гостију истакао Александар Стефановић са 19.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство у наредном колу гостује Рибници, док ће Црвена звезда одмерити снаге са Партизаном.

ФОТО: Subotica.Info

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!